Ovo je drama o životima i ljubavima tima gorske službe spašavanja na obroncima veličanstvene škotske planine Nevis. Upoznat ćemo priče hrabrih ljudi koji riskiraju svoje živote kako bi spasili druge u opasnostima koje vrebaju na planini. Okupila ih je velika strast prema divljini i posvećenost spašavanju ljudskih života, i to sve bez plaće istovremeno radeći i svoje ostale poslove.
Radnja serije odvija se u imaginarnom škotskom gradiću Glentannochu. Snažan i odlučan Gordon Urquhart (Clive Russell) vođa je tima, njegov zamjenik je Douglas (Brendan Coyle), tu je lijepa i lojalna Annie (Zoe Eeles), te sjajan i zgodan penjač Jamie (Rupert Evans). Predani volonteri Glentannoch Mountain spasilačkog tima žive na rubu, uvijek u opasnosti, a sve kako bi spasili živote i spriječili katastrofu.
Ovijene u maglu, odmah ispod svježeg plavog prostranog neba protežu se veličanstveni obronci planine Nevis koji svakome tko im se približi oduzimaju dah. No zadivljujuća ljepota ove planine može imati okrutno srce – baš kao što su to mnogi tragično imali priliku otkriti. Kada policijska stanica Glentannoch zaprimi hitini poziv koji zahtjeva odlazak na planinu, prva osoba koju se kontaktira je Gordon Urquhart, voditelj Glentannoch Mountain spasilačkog tima.
Gordon Urquhart (Clive Russell) je u svojim pedesetim godinama, snažan, brižan, odlučan i prava očinska figura ovog tima. Sretno je oženjen s Alice (Barbara Rafferty) s kojom ima 19-godišnju kćer Kirsty. Gordon će nakon pristiglog poziva upomoć plan spašavanja raspraviti s Douglasom McLanaghanom (Brendan Coyle), Douglas je Gordonov zamjenik i veliki prijatelj, te odlučni neženja koji ima veliki utjecaj u zajednici, a radi u tvornici papira. Nakon što procijene nastalu situaciju Gordon i Douglas odlučuju kako se operacija treba izvesti te koga će sve pozvati da im se pridruži u akciji spašavanja. Oko njih je još šest ostalih glavnih spasioca. Annie (Zoë Eeles), lijepa i hrabra učiteljica koja je udana za Petera Craiga (Jamie Sives), policajca koji je brižan i pristojan te voli planinu i svoj život.
Ben Craig (Cal MacAninch) je Peterov brat i čovjek neoborivog integriteta koji će savladati i najzahtjevnije zadatke. Ben je perfekcionist koji je stroži prema sebi nego prema ikome drugome. Ben je planinarski vodič i trener tima.

Jamie Doughan (Rupert Evans), zgodan i karizmatičan te jedan od najboljih penjača koji inače za život zarađuje pranjem suđa, i to sve kako bi samo što više vremena mogao provoditi na planini i posvetiti se svojoj drugoj strasti - ženama.

Mike Bayliss (Richard Graham), Jamiejev je najbolji prijatelj, vlasnik trgovine sportske opreme. Mike je simpatičan, ljubazan, u konstantnoj potrazi za ženom koja će mu pružiti ljubav kakvu misli da zaslužuje.
Caroline Morrison (Melanie Gutteridge). Prekrasna novakinja službe za spašavanje. Nestrpljivo se želi čim prije svima dokazati, a posebno Benu te pokazati kako svoje mjesto u timu nije dobila zahvaljujući svojem bogatom ocu. Inače Caroline radi kao fizioterapeutkinja u lokalnoj bolnici.
Spašavanja se odvijaju pod direktivom policijske postaje, odnosno narednika Dannyja Tunicka (Kenneth Bryans), ambicioznog policajca koji je ponosan na posao koji obavlja. Tu je i koordinatorica civila Betty Farinelli (Louise Goodall), iznimno sposobna, voljena i cijenjena od strane cijelog tima.
Kada se ozlijeđeni evakuiraju s planine, oni obično završe u bolnici gdje ih pod vodstvom kirurginje Jane Chamberlain (Jan Harvey) preuzima tim medicinskog osoblja.

CLIVE RUSSELL (Gordon Urquhart)
Odrastao u Škotskoj Clive Russell školovao se za profesora drame, a svoju ljubav prema kazalištu realizira surađujući s nekoliko kazališnih skupina, radeći s nekoliko kazališnih ustanova kao što je primjerice Monstrous Regiment. Clive veću pozornost dobiva 1980. ulogom u 'An Accidental Death of an Archivist' na londonskom West Endu. Kasnije radi za 'The Young Vic Theatre', zatim glumi Edmunda u predstavi 'Kralj Lear' te se pridružuje skupini 'Royal Shakespeare Company' i ondje ostaje četiri sezone. Clive je glumio i na televiziji i filmu. Glumio je tako u BBC-jevim serijama 'Hope and Glory', 'Heartburn Hotel', 'Happiness' .Ostvario je i uloge u filmovima:
'Rocket Pos't' i 'The Power of One', uz bok glumcu Morganu Freemanu.

BRENDAN COYLE (Douglas McLanaghan)
Iskusan i nagrađivan glumac Brendan Coyle koji je glumio u brojnim televizijskim, kazališnim i filmskim projektima. Glumio je Heinricha Mullera u Emmyjem nagrađenoj drami 'Conspiracy'. Gledateljima je poznat i po ulogama u 'Rebel Heart', 'McCready & Daughter' i 'Great Deliverance'. Glumio je u filmovima: 'Paths of Freedom', 'Tomorrow Never Dies' i 'The General.'
Za ulogu u predstavi 'The Weir' (Royal Court i Broadway) dobio je nagradu 'Laurence Olivier' 1999. za najbolju sporednu ulogu. Ova uloga osigurala mu je i nagradu Theatre World Award u kategoriji najbolji debitant na Broadwayu. Ostala ostvarenja u kazalištu uključuju uloge u predstavama: 'Battle Royal', 'The Changing Room' i 'September Tide'.

CAL MACANINCH (Ben Craig)
Gledatelji ga prepoznaju najviše po ulozi Sochanica u vrlo popularnoj drami 'Warriors'. Ostala pojavljivanja na televiziji bilježi u BBC-jevoj drami 'Waking the Dead', 'Best of Both Worlds', 'A Mind to Murder' i 'The Advocates'.
Na filmu se pojavljivao u naslovima: 'Breathtaking', 'Pointment', 'The Lost Son' i 'Splitting Heirs'. Cal je ostvario uloge i u kazališnim predstavama: 'The Wood Demon', 'Anna Karenina', 'A Tale of Two Cities' i 'Macbeth'.

RICHARD GRAHAM (Mike Bayliss)
Iskusan glumac Richard Graham glumio je u televizijskim serijama poput 'Lock Stock', 'Silent Witness', 'Maisie Raine' i 'Real Women'.
Richard je ostvario i brojne uloge na filmu među kojima je i uloga u 'Bande New Yorka', 'Titanik' Jamesa Camerona, 'U ime oca', 'My Beautiful Launderette' i 'An Ungentlemanly Act'.
Radio je i u kazalištu te su iza njega uloge u naslovima: 'Enemy of the People', 'Boys Mean Business' i 'Romeo and Juliet'.

ZOE EELES (Annie Craig)
Završila je glumu na Queen Margaret Collegeu u Edinburghu. Njena karijera obiluje raznim televizijskim i filmskim ulogama. Iza nje su uloge u 'Burnside drama', 'My Uncle Silas', 'Where The Heart Is' i 'Getting Married'. Na filmu se pojavila u naslovima: 'The Honey Trap', 'Post Mortem' i 'Understand'.

JAMIE SIVES (Peter Craig)
Jamie je glumio zajedno s Vinniejem Jonesom u igranom filmu 'Mean Machine' te u filmovima 'Dead on Time' i 'Poof'.
Jamie je glumio i u BBC-jevoj drami 'Glasgow Kiss', zatim naslovima 'The Bill', 'Psychos' i 'Split Second', te filmu 'Gosford Park'.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.