Dok će Ezel u Aliju otkriti idealnog muškarca, Esmerova žudnja, ljubav i bijes pobudit će svu njezinu strast, pa će ona ploviti između dvije ljubavi. Serija 'Sjene prošlosti' obiluje izvrsnim scenarističkim elementima koji u seriju unose kriminalističke i akcijske elemente. U njenoj radnji pratimo kronološki odrastanje troje djece te njihov susret nakon 23 godine. Likovi su razrađeni do samih detalja, a klasična podjela na negativce i pozitivce skoro je nevidljiva. Lijepa protagonistica Ezel utjelovljenje je dobre i krhke djevojčice koja izrasta u izvrsnu kirurginju. Jednog sudbonosnog dana sretne svoja dva najbolja prijatelja iz sirotišta Esmera i Alija. Esmer je mafijaš, a Ali policajac. Uhvaćena u vrtlogu između dvojice najdražih muškaraca Ezel ne može poreći da prema obojici osjeća privlačnost. Serija 'Sjene prošlosti' je priča o ljubavnom trokutu od kojeg zastaje dah.

Istanbul - 1975. godine. Tijekom kišne noći žena pred vratima sirotišta ostavlja malenu djevojčicu. Ona je kći lijepe sedamnaestogodišnje Rose. Rosa je pokćerka najbogatijeg čovjeka u Bugarskoj koja je ostala trudna kad ju je on silovao. Kako bi se spriječio skandal obitelj je Rosu poslala u Istanbul, te joj rekla da je njezino tek rođeno dijete umrlo. Dječak Esmer ima samo pet godina i najneposlušnije je i najprkosnije dijete u sirotištu. S tugom u očima promatra kišu te ugleda ženu kako ostavlja bebu pred sirotištem. Ali je Esmerov najbolji prijatelj, istih su godina. Esmer protrese Alija da se probudi te otrče na prag kako bi vidjeli malenu bebu. Esmer stidljivo pogleda dijete te ga uzme u naručje kao da se boji da će ga povrijediti. U njegovu se naručju dijete smiri i prestane plakati.

Nakon sedam godina…
Osoblje djevojčici koja je ostavljena u dvorištu sirotišta daje ime Ezel. Esmer i Ali je pak zovu Ezo. Ezel boluje od astme, pa je Ali i Esmer nikada ne ostavljaju samu i štite je od svega. Toliko vole Ezo da je ta ljubav jača od bratske i prijateljske. Tada se dogodi dan kada bogata obitelj bez djece posvaja Ezo. Nenadan rastanak troje djece bolan je i slama srca. Ali je tužan, a Esmer pun bijesa. Ezo je jedino što je imao. Iako joj ne zna ime, iako je tek dvanaestogodišnjak, u srcu mu je neizdrživa bol ljubavi. Nakon toga Esmer zapali sirotište i pobjegne. Nakon požara i Esmerova odlaska, Ali se sasvim povlači u sebe. Ubrzo se upiše u policijsku školu i on također odlazi iz sirotišta.

23 godine poslije
Troje djece razdvojeni su dva desetljeća. Tog sudbonosnog dana ponovno se susreću. Ali je zaručen s Nazli koja je policajka kao i on. U tijeku jedne akcije Ali i Nazli nastradaju, a osoba koja puca na Alija je upravo Esmer. U bolnici igrom slučaja Alijev život spašava doktorica Ezel. S druge strane Esmer je bogato nagrađen zbog toga što je šefa štitio po cijenu života. Sada je na boljoj poziciji, a s vremenom postaje sve moćniji. U svojoj želji za moći ne poznaje granice. S vremenom će postati jedno od najznačajnijih imena svijeta zločina. Njegova ambicija, predanost i hrabrost dovest će ga do velikog šefa, najvažnijeg imena svijeta u kojemu živi. Esmer upoznaje moćnog mafijaša čija je kći jedinica njegova djevojka. Kada prvi put sretne Ezel, iako svjestan njezinog pravog identiteta Esmer joj prešuti pravu istinu. Nakon što Alijeva zaručnica Nazli premine lijepa Ezel se zbliži s Alijem koji joj ulijeva povjerenje. Taj je događaj najvažniji za zbližavanje Alija i Ezel. Esmer nakon nekog vremena saznaje za Ezelinu i Alijevu povezanost te im se odluči osvetiti. Odsada će se oboje boriti za Ezel, njihovu jedinu ljubav. U svim igrama koje su igrali u djetinjstvu, Ali je uvijek bio policajac, Esmer negativac, a Ezel liječnica. No sada to što igraju više nisu igre, nego stvarni život.

EZEL
Krajnje nježna i krhka žena . Od rođenja boluje od kronične astme. Njezina je bolest toliko oštra da svaki put kad se uplaši, uzbudi ili joj se promijeni raspoloženje, dobiva napad astme. Usprkos nesretnom braku u kojemu se nalazi i činjenici da je astmatičar, najveća joj je želja imati dijete. Ezel je kći Bugarke po imenu Rosa koja je rodila sa 17 godina. Ezel je dijete grijeha, silovanja. Kad je Rosa imala 17 godina, silovao ju je poočim, inače važan poslovni čovjek, i ostala je trudna. Uz nju je pismo u kojemu je objašnjena njezina prošlost i na vratu Rosina ogrlica u obliku križa. Tu prelijepu bebu u dvorištu pronalaze dva mala dječaka (Ali i Esmer), a ime joj da upraviteljica doma. Sada se to dijete grijeha, nesvjesno svega, zove Ezel. Ezelina prošlost puna tajni jednoga će dana uskrsnuti i ona će proživjeti najveći slom u životu. Nakon što je posvoje, Ezel odrasta u dobroj obitelji u kojoj je dobila dobro obrazovanje i postala kirurginja. Radi u bolnici koja pripada njezinoj obitelji.

ESMER
Esmer je čovjek koji životu uvijek pristupa sa strašću i gnjevom. Opsjednut je i drži se daleko od ljudi. U sebi nosi bijes prema svemu čiji razlog ne uspijeva shvatiti. Od djetinjstva je uvijek želio biti snažan, revno se pokušavao riješiti poniženja, nikad nije okusio ljubav, ali kroz njegov život protutnjala je gomila žena. Jedino što želi jest Ezel. Esmer je sin jedinac jedne obitelji s jugoistoka Turske. Njegov je otac Rešat mazgar, siromašni seljak koji zarađuje za život tako što na leđima mazge krijumčari robu preko granice i odande unosi robu natrag u Tursku. Zaljubit će se u Aminu i dovesti je u kuću supruge Zelihi, koja nema djece, kao svoju priležnicu. Amine Rešatu podari jednog sina, ali umire pri porodu. Otac zbog „crnog zlata“, koje mu je donijelo nadu, djetetu daje ime Esmer. Esmerova sudbina kao da je loša od rođenja. Sa smrću majke dijete je predano u ruke maćehi Zelihi. Zeliha ga mrzi te ga ostavi u sirotištu. Zbog Ezelina križa koji nosi oko vrata bit će u podzemlju poznat pod imenom Križ.

ALI
Ali izgleda strogo, ali isto je toliko pun ljubavi i razumijevanja. Živi u vrlo toploj četvrti. Ondje je najomiljenija osoba u koju se svi pouzdaju. Međuljudski su mu odnosi poprilično dobri. Kao dijete koje je odraslo bez ikoga, mrzi biti sam. On je policajac čije se ime pročulo po uspjesima u borbi protiv organiziranog kriminala. O njemu se puno govori, jer je zapovjednik postaje. Ali je prvo dijete svojih roditelja, para koji se volio do ludila, pravo je dijete ljubavi. No kada mu majka i otac izgube živote u prometnoj nesreći, dogodi se čudo i mala beba ostane živa. S obzirom da je ostala bez ikoga, beba je odvedena u sirotište gdje su dječaku nadjenuli ime Ali. Ali je izrastao u ugodno, vrijedno, uspješno i poslušno dijete. Svi ga vole. Njegov najbliži prijatelj Esmer i Ezel, prema kojoj gaji dublje osjećaje, njegov su mali svijet. Najveći mu je san postati policajac. Ali je nakon Ezelina posvajanja i Esmerova bijega iz sirotišta pristupio ispitima policijske škole i zbog uspjeha koje je postigao u borbi protiv organiziranog kriminala s vremenom je napredovao do mjesta zapovjednika postaje. Zaručio se s Nazli, policajkom iz svog tima dok je Ezel ostala uspomena iz prošlosti. Krajnje je uspješan u svom zanimanju i svojim je operacijama rasvijetlio mnogo mračnih događaja.

ROSA
Rosa, koja ni s kim ne dijeli svoju tajnu, doselila se u Istanbul. Nakon smrti obitelji pripalo joj je znatno bogatstvo, ali nikada nije odustala od traženja svoje kćeri Ezel. Rosa je vlasnica butika i vrlo posebnog hotela koji nosi njezino ime. Najvažnija je odlika hotela da u njemu odsjedaju vrlo posebni i slavni gosti i da se u njemu održavaju sastanci istaknutih turskih poslovnih ljudi. Razlog tomu slavan je poslovni čovjek, ujedno i Esmerov šef, Sulejman Česen. Sulejman je ludo zaljubljen u tu i dalje lijepu, privlačnu i ponosnu ženu. Njegova se ljubav pretvorila u čudnovatu igru. Sulejmanu neće dosaditi lov, a Rosi bijeg.

SULEJMAN ČESEN
Jedan od najvećih i veoma poštovanih poslovnih ljudi u svojim pedesetima. Zapravo je 'mafija u kravati'. Nakon što je zbog toga izgubio sina i ženu, razvio je duboku privrženost prema jedinom preživjelom djetetu, Bahar, a svoga prvog čovjeka, Esmera, prihvatio je kao sina. Dovoljno je rječit i snažan da može stvoriti trend i utjecati na ekonomiju. Njegova je najveća slabost Rosa koju strastveno voli.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.