"Der Winzerkönig" nova je austrijska serija koja stiže na naše male ekrane. Haralda Krassnitzera gledamo u ulozi Thomasa Stricklera, koji se u potrazi za svojim "ja" vraća korijenima i postaje vinogradar.
Nakon godina provedenih u inozemstvu i propalog braka, Thomas Stickler, sin vinogradara, vraća se u svoj rodni grad. Nakon iznenadne očeve smrti preuzima obiteljski posao. Uskoro se i njegova šesnaestogodišnja kći seli iz Frankfurta u Rust kako bi zajedno s ocem započela nov život. No Thomasova odluka da postane vinogradar ne nailazi na odobravanje. Predugo ga nije bilo da bi ga sada samo tako prihvatili.
Napete priče iz prve sezone ove vinogradarske sage koja se zbiva u slikovitom Rustu na Nežiderskom jezeru napisao je scenarist Peter Mazzuchelli. Režiju deset nastavaka (1-6 i 10-13) potpisuje Holger Barthell, a tri je nastavka (7-9) režirala Claudia Jüptner-Jonstorff.
Serija "Der Winzerkönig" snimljena je zajedničkim snagama ORF-a i ARD-a, čime je nastavljena uspješna suradnja ovih televizijskih kuća u segmentu igranih serija. Produkciju potpisuje bečki "DOR Film" uz potporu savezne pokrajine Gradišće.

Vinogradarstvo nije jedino s čime se mora nositi novopečeni "kralj vinograda" Harald Krassnitzer, koji je i privatno veliki ljubitelj vina. Obiteljski i poslovni problemi ne daju mu mira na putu da kuša svoje prvo vlastito vino. U toj zbrci vina, žena i spletki Krassnitzeru u pomoć pristižu Britta Hammelstein kao njegova šesnaestogodišnja kći Anna Stickler, Christine Ostermayer kao njegova majka Hermine Stickler, Wolfgang Hübsch kao veliki vinogradar i mentor Gottfried Schnell, Susanne Michel kao prijateljica i nadglednica vinskog podruma Claudia Plattner te Achim Schelhas i Branko Samarovski kao Claudijini sin i otac.
No Thomas Stickler ima i neprijatelje. Njegov zet Georg Plattner (Stefan Fleming), koji je također vinogradar, a k tomu i gradonačelnik, pokušava sve moguće kako bi mu naštetio. Naposljetku, on je i sam računao na Sticklerovo nasljedstvo. I Thomasova sestra Andrea (Katharina Stemberger) pod suprugovim utjecajem posvađa se s bratom. Thomasovu suprugu i Anninu majku glumi Carin C. Tietze. U ostalim ulogama gledamo Mariju Köstlinger kao javnu bilježnicu, Susu Juhasz kao konobaricu u gostionici "Stickler", Michaela Schönborna kao seoskog svećenika, Ninu Blum kao tajnicu gradonačelnika i Heinricha Schweigera kao Thomasova oca.

Prva sezona serije snimana je od kolovoza 2005. do ožujka 2006. godine. Za lokacije su izabrani: slobodni grad Rust i okolica, Mörbisch, St. Margarethen, Eisenstadt i Nežidersko jezero.

U epizodnim ulogama gostovali su: Wolfram Berger, Andreas Pühringer, Klaus Ortner, Rafael Schuchter, Frank Hoffmann, Kristina Bangert, Georges Kern, Harald Windisch, Simon Hatzl, Ferry Öllinger, Fifi Pissecker, Nicholas Ofczarek, Wolf Bachofner, Maresa Hörbiger, Fritz von Friedl, Gerhard Ernst, Marian Stermschegg, Fritz Hammel, Kitty Speiser i Andy Hallwaxx.

Bilo je na kanalima:

ORF2  DasErste  HTV1  

PREPORUKE
 • Momci s Madisona (2007)

  image
  Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
 • Milijarde (2016)

  image
  Složena drama o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Briljantni titan hedge fondova Bobby „Axe“ Axelrod i drski ovjetnik Chuck Rhoades igraju...
 • Ako me ostaviš (2021)

  image
  After dedicating a lifetime to her husband and family, Alicia's world changes completely when she discovers a betrayal. Determined to rebuild her life, Alicia...
 • Doktorica Foster (2015)

  image
  Doktorica Gemma Foster odana je supruga i vrhunska liječnica, ali cijeli se njezin gotovo savršen svijet sruši kad jednog dana posumnja da joj je suprug nevjeran....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.