Serija ‘Hellcats’ je snimana u Vancouveru, a nastala je prema knjizi spisateljice Kate Torgovnick: ‘Cheer! Inside the Secret World of College Cheerleaders ‘. Jedan od izvršnih producenata serije je Tom Welling koji je utjelovio lik mladog Supermana u popularnoj seriji Smallville.

Radnja tinejdžerske dramske serije fokusirana je na živote navijačica Sveučilišta Lancer, a najviše oko studentice prava Marti Perkins (Aly Michalka). Martin svijet se okrene naopačke kada sazna da joj je stipendija otkazana. Marti je cool i posebna te nikada nije mogla ni zamisliti da će joj upravo navijačice kojima se oduvijek rugala biti jedina ulaznica za ostanak na fakultetu. No, Martin jedini izbor je upasti u Hellcats, Lancerov legendarni tim navijačica, dobiti njihovu stipendiju i nastaviti školovanje.
Nakon što Marti shvati da je njena dobronamjerna, no neodgovorna, majka Wanda (O'Grady) nije obavijestila da joj je stipendija prekinuta, Marti uviđa da je bez novca i bez opcija. Srećom Hellcatsi imaju audiciju za primanje novih članova, pa Marti koristi jedinu priliku za ostanak i prijavljuje se. Marti je bila uspješna gimnastičarka u srednjoj školi, sve dok nije na zadnjoj godini naglo prestala trenirati, tako da zna da posjeduje vještine potrebne za tim Hellcatsa. Briljira na audiciji i postaje nova članica Hellcatsa.

Iako se sukobljava s prpošnom kapetanicom navijačica Savannom (Ashley Tisdale), Marti osvaja trenericu Vanessu Lodge (Sharon Leal) i upada u tim i svijet natjecanja koji nije sličan ničemu što je dotad poznavala. S najboljim prijateljem Danom (Matt Barr) Marti se pokušava snaći u tom novom svijetu kao navijačica i Savannina nova cimerica, ujedno izbjegavajući kolegicu Alice Verduru (Heather Hemmens) koja bjesni od ljubomore kad shvati da je Marti zapela za oko navijaču i njezinu bivšem dečku Lewisu Flynnu (Robbie Jones).
Marti ulazi u svijet natjecanja, zajedništva, urote i namještanja, zakulisnih igara i politike akademske zajednice, te velikog novca koji se vrti oko američkog nogometa.

Nova Martina cimerica Savannah Monroe je kapetanica Hellcatsa, a ova sitna i energična Teksašanka do sada je vodila jedan siguran, zaštićen život. Ona je odgajana od strane strogih religioznih roditelja, ali ušavši u Hellcats odore Savannah je izašla iz strogih roditeljskih okvira. Njoj je vjera i dalje jako važna, no ona postaje divlja natjecateljica koja obožava svoju ulogu kapetanice momčadi. Činjenica da je Savannah izabrana za kapetanicu, bolna je za članicu tima Alice Verdura (Hemmens) koja je bila na tom putu sve dok se Savannah nije umiješala i došla na poziciju Hellcatsove glavne zvijezde.
Alice ima kompliciranu prošlost s Lewisom Flynnom, studentom arhitekture i bivšim igračem nogometa na Lanceru koji je napustio sport nakon što se razočarao zbog prisutne korupcije u tom sektoru. Iako je među navijačicama tek godinu dana, Lewis drži kako su izazov i kompetitivnost podjednaki onome u nogometu. Također, nastavio je dalje nakon prekida s Alice, unatoč njenim jakim osjećajima spram njega, a među navijačicama je odmah prepoznao i novu zvijezdu, Marti. Alice razvoj prijateljstva između Lewis i Marti doživljava kao prijetnju, a osim uvrede doživljava i fizičku povrijeđenost te mora izaći iz tima kako bi zaliječila ozljedu.

Okružena svim tim novim ljudima, Marti se osjeća sretnom što se može osloniti na jedno poznato lice: Dana Patcha (Dan Barr), kolegu koji joj je najbolji prijatelj još od prvog razreda. Dan i dalje živi sa svojom obitelji i radi na dokovima kao strojar. Iako nikada nije osjetio potrebu za studiranjem, Dan je veliki obožavatelj dokumentarnih filmova koje i sam proizvodi tako da nikamo ne ide bez svoje kamere.

Vanessa Lodge je bivša zvijezda Hellcatsa i trenutna trenerica ove navijačke skupine. Nekada je bila u vezi s Redom Raymondom (Jeff Hephner), nogometnim trenerom a ta njihova prošlost i danas stvara konflikt između Vanesse i njenog zaručnika Dereka (D.B. Woodside), koji je liječnik Hellcats tima. Venessin posao ovisi o tankoj niti te ovisi o tome kako će tim proći na nadolazećem državnom natjecanju. Baš kao i Martina, Vanessina budućnost ovisi o uspjehu Hellcatsa, njihovom penjanju na sam vrh okružen žestokim konkurentima nemilosrdnog svijeta navijačica.


OPIS LIKOVA:

Marti Perkins (Aly Michalka) je ambiciozna studentica prava koja se pridružuje navijačicama Hellcats kako bi mogla nastaviti školovanje na Sveučilištu Lancer. Nakon što se pridruži timu Marti se nađe u svijetu kompeticije i urote, ali i zadivljujućeg prijateljstva.

Savannah Monroe (Ashley Tisdale) je kapetanica Hellcatsa. Ona je energična Teksašanka koja pod svoju zaštitu stavlja novu cimericu Marti. Prijateljski raspoložena i talentirana Savannah uživa u ulozi kapetanice tima, unatoč neodobravanju njezinih roditelja.

Alice Verdura (Heather Hemmens) je jedna od glavnih navijačica Hellcatsa, ali je marginalizirana zbog ozljede gležnja i nije sretna idejom da je mijenja Marti. Dodatak ovoj bolnoj rani je i činjenica da Marti postaje sve bliskija s njenom starom simpatijom Lewisom.

Lewis Flynn (Robbie Jones) je navijač Hellcatsa koji im se pridružio nakon što se razočarao nizom nepravilnosti u klubu. Odmah mu pažnju zaplijeni Marti, iako je nekada imao odnos s drugom članicom tima, Alice.

Dan Patch (Matt Barr) je Martin najbolji prijatelj. On radi na dokovima kao strojar te iako nikada nije želio studirati, veliku strast posjeduje prema dokumentarcima tako da je kamera uvijek uz njega.

Vanessa Lodge (Sharon Leal) je trenerica Hellcatsa i bivša glavna zvijezda tog tima. Njena budućnost ovisi o uspjehu tima na natjecanjima.

Wanda Perkins (Gail O'Grady) je Martina majka koje se ona većinu vremena srami.
Iako je Wanda ljubazna i draga, njena neodgovorna priroda staje na put njenom odnosu s kćeri. One često zamjenjuju uloge majke i kćeri te Marti postaje ona koja brine o svemu.

O GLUMCIMA:

ALY MICHALKA (Marti Perkins)
Aly Michalka je već s 21 godinom realizirana kao glazbenica, skladateljica, glumica i umjetnica. Glumila je u filmu Bandslam, zajedno s glumcima Vanessom Hudgens i Gaelenom Connellom, trileru The Roommate i komediji Easy A. Michalka je započela svoju glumačku karijeru s ulogom u Phil of the Future. Zatim je glumila u dva filma Disney Channela: Now You See It i Cow Belles, pilotu Haversham Hall, te MTV- jevom filmu Super Sweet Sixteen: The Movie.
Osim filmskih uloga Aly Michalka je možda najpoznatija po svom glazbenom talentu. Kao članica rock/pop dua Aly & AJ (znani i kao 78violet), Aly i njena mlađa sestra AJ postale su jedne od najprodavanijih glazbenica, a i nominirane su za American Music Award. Njihov hit singl, "Potential Breakup Song," proglašen je u magazinu Time jednom od Top 10 pjesama 2007. godine, a video je na You tubeu ostvario više od 30 milijuna klikova.

ASHLEY TISDALE (Savannah Monroe)
Iza ove glumice je impresivan opus koji obuhvaća film i televiziju tako da je Ashley jedna od najtraženijih mladih talenta trenutno u Hollywoodu. Osvojila je MTV Movie Award za ulogu u Breakthrough Performance Female (2009) i bila je višestruko nominirana za nagrade Teen Choice.
Ashley je brzo zaplijenila pozornost i postala jedna od glavnih zvijezda svjetskog fenomena i dobitnika Emmyja, filma High School Musical. Tisdale je utjelovila Sharpay Evans, srednjoškolsku kraljicu drame u drugom nastavku filma High School Musical 2 koji je porušio sve rekorde gledanosti. Glumila je i u filmovima: Aliens in the Attic, zatim posudila glas Candace Flynn u nagrađivanoj crtanoj seriji Phineas and Ferb. Veliki dojam je ostavila i ulogom Maddie u serijskom hitu Disney Channela The Suite Life of Zack & Cody.
Rođena je u Monmouth Countyju, New Jerseyju, a otkrivena je već s 13 godina od strane talent menadžera koji ju i danas prati. Također Ashley je snimila i solo album Headstrong 2007. i ušla na 5. mjesto TOP 200 Billboardove ljestvice. Svoj drugi album izdala 2009. pod nazivom Guilty Pleasure.

HEATHER HEMMENS (Alice Verdura)
Heather je počela glumiti vrlo mlada, a njezina strast prema glumi osigurala joj je i stipendiju na prestižnoj umjetničkoj školi. Nakon diplome uputila se u Los Angeles kako bi započela svoju karijeru i ostvarila snove. Publika ju je tako mogla vidjeti u serijama poput: CSI: Miami, CSI: New York i Bez traga. Također, nedavno je režirala dva kratka filma. U slobodno vrijeme Heather uživa slikajući.

ROBBIE JONES (Lewis Flynn)
Poznato lice, glumac Robbie Jones gledatelji su imali priliku vidjeti u ulozi košarkaške zvijezde Quintin u seriji Tree Hill, zatim u gostujućim ulogama u serijama: Southland, Dark Blue i Hitna služba. Na velikom platnu pojavio se u filmu Hurricane Season, zajedno s Forestom Whitakeom i Isaiahom Washingtonom.
Rođen je u Sacramentu te studirao na kalifornijskom sveučilištu Berkeley, zahvaljujući košarkaškoj stipendiji. Jones je također igrao košarku u E (Entertainment) ligi zajedno s Iceom Cubeom, Donom Cheadleom, Justinom Timberlakeom, Jamiejem Foxx, Tayeom Diggsom i Brianom McKnightom.

MATT BARR (Dan Patch)
Rođen u Texasu, Barr se preselio u Los Angeles. Glumio je Christophera Sullivana u Otoku smrti, zatim Iana Banksa u seriji Tree Hill i Mikea Fleminga u Commander in Chief.
U epizodnim ulogama pojavljivao se u serijama: Tračerica, Friday Night Lights, Trauma, Teorija velikog praska, Hitna služba, Kosti i O.C.
Matt Barr je glumio u filmu Pedro koji se prikazao na filmskom festivalu u Torontu te u filmu House Bunny zajedno s Annom Faris. Također u njegov filmski opus ubrajaju se i naslovi: Protecting the King, Ten Inch Hero, Ameriička pita, Presents Band Camp i Levelland.

SHARON LEAL (Vanessa Lodge)
Sharon Leal glumila je u filmu Tylera Perryja Why Did I Get Married ?. Nasuprot glumcima Samuelu L. Jacksonu i Bernieju Macu stala je u komediji Soul Men, a u filmu This Christmas zajedno s Reginom King i Mekhi Phifer. Kasnije su joj uloge osigurale i nagradu Asian Excellence Award za najbolju filmsku glumicu. Zatim je pažnju plijenila u filmu nagrađenom Zlatnim globusom Dreamgirls u kojemu je glumila s Beyoncé Knowles i Jamiejem Foxxom. U filmu Dreamgirls, Leal je pokazala izvanredne vokalne sposobnosti koje su ostale zabilježene i na popularnom filmskom soundtracku.
Rođena u Tucsonu, Arizoni, odrasla u Fresnu, Kalifornija, ova glumica se rano počela baviti pjevanjem te otkrila svoju strast prema glumi pohađajući umjetničku srednju školu.
Njene filmske uloge su one u nezavisnim filmovima poput Face the Music, Motives 2, Linewatch i kratki film What Are the Odds za koji je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu na nezavisnom filmskom festivalu u New Yorku.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.