Dokumentarni serijal "Prag i srpski slikari" sastoji se od četiri epizode i priča je o srpskim slikarima koji su krajem 19-og i početkom 20-og veka studirali ili specijalizirali na praškoj likovnoj akademiji, i kako je to uticalo na njihovo slikarsko formiranje. U seriji se naizmenično smenjuju izjave eminentnih istoričara umetnosti iz Češke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sa dragocenim filmskim arhivskim materijalom iz epohe o kojoj serija govori. U seriji se po prvi put u javnosti pojavljuju i mnoga umetnička dela srpskih slikara kao i njihove retke privatne fotografije i dokumenta.

Bilo je na kanalima:

RTS3  RTS SVET  

PREPORUKE
  • Zapeljevanje pogleda

    image
    Oddaje skozi ustvarjalne postopke, tehnike in avtorsko pripoved poskušajo izluščiti pomene, približati umetnikova občutja, samospraševanja in raziskovanja...
  • Zapadna strana

    image
    Zapadna strana Hrvatske, predstavit će sebe i svoje uspjehe i probleme kroz tri emisije tjedno. Uživo u studiju sa gostima i prilozima.
  • Festival kazališnih amatera Međimurja

    image
    Snimke predstava.
  • Kulturno D

    image
    Emisija koja vas vodi u bajkovit svijet kazališta, filma, književnosti, klasične glazbe i raznih ostalih kulturnih događanja, te samo za vas donosi priče s...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.