Dwars door Vlaanderen je polu-klasična cestovna biciklistička utrka u Belgiji koja se održava svake godine od 1945. godine. Utrka počinje u Roeselareu i završava u Waregemu, oboje u Zapadnoj Flandriji. Od 2017. godine događaj je uključen u UCI Svjetski tur. Održava se krajem ožujka i dio je Flandrijskog tjedna biciklizma, koji uključuje E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem i Tour of Flanders. Tradicionalno se Dwars door Vlaanderen održavao četiri dana nakon Milana-San Rema i tjedan i pol prije utrke Tour of Flanders. Od 2018. godine utrka se pomaknula jedan tjedan unaprijed na međunarodnom kalendaru i sada se održava u srijedu prije Tour of Flanders, najvažnije flandrijske biciklističke klasične utrke koja se vozi u nedjelju. Od 2012. godine održava se i žensko izdanje Dwars door Vlaanderen, istog dana kao i muška utrka, počinjući i završavajući na istoj lokaciji, na udaljenosti od otprilike 130 kilometara.

Bilo je na kanalima:

Eurosport  Eurosport 1 DE  Eurosport 1 EMEA  Eurosport 2 DE  Eurosport 2  

PREPORUKE
  • Cape Epic

    image
    The Absa Cape Epic is a physically grueling and mentally demanding mountain bike multi-stage race set in South Africa's Western Cape region.
  • Tour of Romandie

    image
    Tour de Romandie je švicarska utrka u etapama u biciklizmu osnovana 1947. godine koja se smatra idealnom pripremom za Giro d'Italia i Tour de France koji se...
  • Presidential Cycling Tour of Turkey

    image
    Predsjednička biciklistička utrka Turske je profesionalna cestovna biciklistička utrka koja se održavasvake godine u Turskoj.
  • Liège-Bastogne-Liège

    image
    Liège-Bastogne-Liège obično nazivan La Doyenne, je jednodnevni biciklistički klasik koja se održava u Valoniji, Belgija i deo je ardenskih klasika. Obično je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.