Polarno područje - ondje se izmjenjuju vječna svjetlost i vječna tama otežavajući život cjelokupnom životinjskom i biljnom svijetu, ono je jedno od najekstremnijih staništa na svijetu.
Iznad arktičkog kruga zimske noći traju mjesecima, pri čemu naizgled posve zaustavljaju sav život i otvaraju put žestokim hladnim vjetrovima koji briju preko neplodnog krajolika. Ali na drugi pogled, ovo negostoljubivo područje zavičaj je iznimno otpornih životinja i biljaka koje su evoluirale kako bi preživjele pa čak i dobro uspijevale unatoč surovim uvjetima. Razvile su upravo jedinstvene metode preživljavanja da izdrže vječnu tamu. Naučile su i dobro iskoristiti polarni dan čim sunce grane iznad obzora i oblije krajolik toplom, dugotrajnom svjetlošću.
U ovom dvodijelnom dokumentarnom filmu, kojim su obuhvaćeni i polarni dan i polarna noć, krećemo se tragom ovdašnjih stanovnika koji nas vode kroz gole krajolike pune krajnjih kontrasta i veličanstvene ljepote.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.