Uoči Olimpijskih igara u Tokiju, od ponedeljka 12. jula, svakog radnog dana u 22.00 na RTS 1 premijerno emitujemo sportski serijal "Tokio je sutra, ljudi!"
Ovo je simboličan naziv dokumentarnog serijala od deset epizoda, gde smo sa velikim zadovoljstvom opisali pripreme za Olimpijske igre u jednom danu naših olimpijaca. Od košarke pa sve do kajaka, preko stonog tenisa i tekvondoa, hteli smo da opipamo sportski puls ali isto tako bili smo otvoreni da čujemo kako se osećaju, šta im daje snagu, kako prevazilaze krizne situacije i šta tolerišu na putu do cilja. Dugo se čekalo na Olimpijske igre u Tokiju. Mi smo bili strpljivi da priđemo što bliže i pažljivije našim sportistima, njihovim trenerima i porodicama. Videli smo gde su odrasli, kako su vaspitani, gde je sve počelo pa čak i gde se sportski život za neke od njih završava. Tokio je sutra, ljudi!
Dušan Domović-Bulut - Basket 3h3 (Stefan Bendić)
U prvoj epizodi serijala družili smo se u rodnom Novom Sadu sa zvanično najboljim basketašem na planeti Dušanom Domovićem-Bulutom.
U veoma sadržajnoj epizodi Dušan vodi novinara sportske redakcije RTS-a Stefana Bendića kroz najvažnije lokacije u rodnom gradu. Deo Novog Sada poznatiji kao Liman i čuveni basket tereni bili su polazna tačka, priča se nastavila na Dunavu, a potom smo videli na koji način se za Olimpijske igre u Tokiju sprema individualno.
Drugi deo ove epizode serijala "Tokio je sutra, ljudi!" posvećen je timu, Dušanu i njegovim saigračima koji su kao pioniri ove igre kod nas doživeli da predstavljaju našu zemlju na najvažnijem sportskom takmičenju na svetu. Tokom sparing treninga sa reprezentacijom Poljske čuli smo kako razmišljaju i ostali momci - Dejan Majstorović, Marko Savić, ali i nekadašnji saigrač, a danas trener Marko Ždero.
"Tokio je sutra, ljudi!"

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.