Ova putopisno-dokumentarna serija snimana je, uz prekide, od 1988. do 1995. godine.
Prateći dijelom i uzbudljive pustolovine prvih hrvatskih jedriličara koji su oplovili svijet, Jože Horvata na "Besi", 1965. - 1967., te Ozrena Bakrača i Mladena Šuteja na "Hiru", 1987. - 1990., autor serije Mario Saletto sa suradnicima na desetak različitih brodova nešto je poslije filmskom kamerom zatvorio i svoj krug jedrima oko svijeta.
Prva dva ciklusa od po 12 epizoda obuhvatila su plovidbu od Jadrana preko Atlantika, pa oko Cape Horna u Pacifik do Papue Nove Gvineje, a treći ciklus, koji obuhvaća područje od najistočnijih otočja Indonezije, preko Indijskog oceana, Crvenog, Sredozemnog, Egejskog i Jonskog mora do povratka u Jadran, većim je dijelom sniman u svijetu u najteže vrijeme Domovinskog rata, 1991. - 1993.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Vrhunski dizajn u Velikoj Britaniji (1999)

    image
    „Grand designs“ donosi pogled na neobične domove te istražuje kuće koje se grade na različitim lokacijama u Velikoj Britaniji, a svaka epizoda pokazat će koja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.