Serija nas vraća u prošlo stoljeće, u vrijeme prvih rock sastava u Hrvatskoj i prvih plesnjaka, od sredine 50-ih do sredine 60-ih godina. Pripovijeda i o prvoj autorskoj rock pjesmi - Osmijeh Grupe 220, kao i o nastanku benda te njihovu prvom autorskom rock albumu na prostoru bivše Jugoslavije Naši dani, po kojem je serija dobila ime.
Otkriva i priču o grupi Mi te o prvom pojavljivanju Josipe Lisac, njezinom susretu s Karlom Metikošem i njihovu antologijskom albumu Dnevnik jedne ljubavi. Također, prati i prvi susret Huseina Hasanefendića Husa i Akija Rahimovskog, govori o prvim pjesmama Parnog valjka. Među ostalim, pripovijeda i o vremenu djelovanja grupa Drugi način i Aerodrom te sastava koji nije hrvatski, ali ga je otkrila najjača hrvatska diskografska kuća tog vremena, Jugoton. Dakako, riječ je o Bijelom dugmetu.
Priča i o pojavi te prvim singlovima i albumu prvijencu Prljavog kazališta, o vremenu punka i novog vala, o riječkoj punk sceni predvođenoj Parafima i Termitima, Johnnyju Štuliću koji okuplja svoj prvi rock sastav, iz kojeg će nastati grupe Azra i Film. Serija nas vraća i u osamdesete godine, pozornost skreće na grupu Haustor, otkriva kako su se za vrijeme novog vala snalazili Parni valjak i Bijelo dugme, prikazuje zlatno doba Azre, pripovijeda i o Atomskom skloništu, Patroli i novovalnim glazbenim producentima.

Bilo je na kanalima:

HTV2  RTV HB  HTV1  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.