Na ekvatoru nalazimo nevjerojatan raspon ekosustava i čudesnu raznolikost vrsta. Snimatelj svjetskoga glasa Gordon Buchannan snimio je mnoge njegove najdojmljivije dijelove. No on zna da se tu skriva još jedna priča. U ovoj regiji živi četrdeset posto svjetske populacije. Bogata je resursima i odlično mjesto za masovan uzgoj usjeva za izravnu prodaju. Zbog toga su ta bogata staništa u opasnosti od deforestacije, poplava i krivolova. Na ekvatoru oštro se ističu sve suvremene dileme. A koja je najbolja perspektiva za praćenje tih promjena? Odozgo. S pomoću helikoptera, lakih letjelica, dronova i satelitskog praćenja istraživači mogu otkriti ilegalne rudnike zlata, pratiti slonove koji pustoše usjeve i brojiti nepristupačne populacije, od orangutana do mladunčadi mlata. Čak i noću. Gordon odlazi na veličanstveno putovanje oko središta svijeta, preko tropskih otoka, snježnih vulkana, megagradova i prostranih savana. Inovativni je to sistematski pregled zdravlja našega planeta iz zraka - u presudnom trenutku za prirodni svijet. Jedinstven planetarni sistematski pregled, koji istražuje neke od najbogatijih staništa na svijetu, i to s posebnog gledišta.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Sekunde do katastrofe (2004)

    image
    Rekonstrukcija posljednjih trenutaka nekih od najtragičnijih nesreća modernog doba. Sve nesreće koje nije uzrokovala priroda imaju jednu stvar zajedničku - one su...
  • Tiagov Balkan

    image
    Tijago Fereira je zbog ljubavi došao u Srbiju iz Brazila. Iako ta ljubav nije potrajala, pronašao je dve nove - ljubav svog novog života i ljubav prema Balkanu....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.