SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Prva štampana knjiga, Lajpcig

SINOPSIS

U petoj epizodi serije „Dositej putnik prosvećenosti" pratimo kako naš prosvetitelj objavljuje svoju prvu štampanu knjigu u Lajpcigu. Štampa je sam. Dobija prva reagovanja - od najpohvalnijih do takvih koje su svojevrsna pretnja.
Zašto je ova autobiografija, koja je prelomno književno delo naše kulture, izazvala tako oprečne utiske? Zbog čega je ona značajna za sve nas do danas?
U ovoj epizodi narator je stručna saradnica serije, dr Dragana Grbić sa Instituta za slavistiku Univerziteta u Kelnu, koja je i autor knjige: „Prekretanja" - „Hale - Lajpcig, prekretnica u životu Dositeja Obradovića". U epizodi govore akademski profesori iz Interdisciplinarnog centra za proučavanje evropskog prosvetiteljstva, Instituta za germanistiku i Seminara za slavistiku „Martin Luter" Univerzitet Hale - Vitenberg.

Fotografije

Dositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenosti

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.