poster

Savremeni svetski pisci: Peter Handke

Savremeni svetski pisci

dokumentarni | Srbija
Reditelj: Ivana Stivens

SINOPSIS

Kako u njegovom pisanju unutrašnji svet postaje unutrašnji svet? Zašto kaže da je Jugoslavija njegov pokretački eros? Zbog čega misli da je vreme u kome živimo vreme neosvešćenih masa?
Koliko je aktuelna Šekspirova misao da je "pakao prazan a da su svi đavoli ovde"?... samo su neke od tema o kojima govori austrijski nobelovac Peter Handke u ekskluzivnom razgovoru koji je dao Nedi Valčić Lazović u svojoj kući u Šavilu kraj Pariza, krajem decembra 2019.
Opus Petera Handkea ( 1942, Grifen, Austrija) broji preko devedeset naslova - pozorišnih komada, romana, eseja, poezije, filmova... Za svoju književnost dobio je sve nagrade koje jedan pisac može da dobije - sve do one najveće - Nobelove nagrade, koja mu je dodeljena nekoliko dana nakon njegovog 77. rođendana, 10. decembra 2019. godine.

Fotografije

Savremeni svetski pisci: Peter HandkeSavremeni svetski pisci: Peter HandkeSavremeni svetski pisci: Peter HandkeSavremeni svetski pisci: Peter Handke

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.