poster

Srbija na vezi

Srbija na vezi

informativni | Srbija

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

SINOPSIS

Prvi Ustav Republike Srpske donet je u ratnim okolnostima raspada bivše SFRJ 28. februara 1992. godine kao Ustav Republike Srpske Bosne i Hercegovine. U međuvremenu, pretrpeo je brojne revizije (najviše tokom mandata visokog predstavnika Međunarodne zajednice za BiH Pedija Ešdauna), uglavnom zbog usklađivanja sa dejtonskim Ustavom BiH i Ustavnim sudom BiH. Rezultat tih "usklađivanja" danas su brojni neskladi na raznim nivoima u BiH, a ovih dana dominira na relaciji Ustavni sud BiH-Republika Srpska.
Poslednja u nizu odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine uzdrmala je poljoprivredno zemljište Republike Srpske (prepis 85,6 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta Republike Srpske na BiH) što je izazvalo dodatne potrese iovako trusnog područja. Šta su posledice, šta se još može očekivati, ali i kakvi su izgledi da se situacija smiri, za našu emisiju govori šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović. Takođe, biće reči i o predstojećem obeležavanju Dana ustavnosti Republike Srpske u petak, 28. februara u Starom dvoru u Beogradu.
A kako žive Srbi u federalnom delu Bosne i Hercegovine? Koliko ih je uopšte, u odnosu na predratni period? Šta kažu zvanični podaci, a šta bošnjački poslanici i Narodnoj skupštini Republike Srpske, istraživale su kolege iz Radio televizije Republike Srpske.
U budimpeštanskom Tekelijanumu nedavno je otvorena izložba i održano je predavanje o zloglasnom logoru Jasenovac o kome su govorili priznati poznavaoci tematike. Događaj je pratila Diana Kondić Đurić, urednica RTV Varoš iz Budimpešte.
Ovo je samo deo večerašnje emisije. Budite sa Srbijom na vezi!
Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić
Reditelj Dragica Gačić

Fotografije

Srbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na vezi

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.