poster

Savremeni svetski pisci: Tahar Ben Želun

Savremeni svetski pisci

dokumentarni | Srbija

SINOPSIS

Zbog čega ne smemo živeti zatvorenih očiju i zašto književnost treba da bude snažna, iskrena i okrutna, na koji način razdvojiti islam od politike, kako pobediti rasizam i ksenofobiju našeg doba, neka su od pitanja Nede Valčić Lazović, na koja odgovara čuveni francusko-marokanski pisac Tahar Ben Želun.
Tahar Ben Želun piše poeziju, romane, eseje, kao i knjige u kojima promišlja pitanja rasizma, terorizma, islama... Najprestižnije francusko literarno priznanje - Gonkurovu nagradu, dobija 1987. za roman Sveta noć. U bogatom opusu koji ima više od 70 naslova, njegova najpoznatija dela su i Dete od peska i Brak iz zadovoljstva - naslovi koje je tokom kratkog boravka u Beogradu predstavio srpskim čitaocima. Njegova dela prevedana su na sve svetske jezike, uključujući i esperanto.
Urednik i autor Neda Valčić Lazović, snimatelji Dejan Jovanović i Milan Ilić, reditelj Ivana Stivens

Fotografije

Savremeni svetski pisci: Tahar Ben ŽelunSavremeni svetski pisci: Tahar Ben ŽelunSavremeni svetski pisci: Tahar Ben ŽelunSavremeni svetski pisci: Tahar Ben Želun

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.