poster

Studio znanja: Pomeranje granica

Studio znanja (2016)

obrazovni | Srbija

SINOPSIS

Kolika je moć čoveka u pomeranju granica? Od čega ona zavisi? I kakva je uloga prirode u čitavoj toj priči?
Gledajući u zvezdano nebo naučnici dolaze do različitih pretpostavki kada je reč o izgledu Univerzuma. Navode da to zavisi od odnosa brzine njegovog širenja, količine materije i tamne energije. Međutim, u jednom se uglavnom svi slažu, a to je da u svakom slučaju postoji mogućnost da je on zapravo beskonačan i da će se večno širiti u beskrajno velikom prostoru. Ako Univerzum nema kraja, da li to možda važi za neke druge stvari? Da li granice postoje ili su one samo u našoj glavi, odnosno jesu li one mit ili stvarnost? Ko odlučuje o tome i ko ih određuje? Tragajući za odgovorima na ova, ali i mnoga druga pitanja, testiramo granice ljudskog tela i uma.
U "Studiju znanja" rušimo barijere uz pomoć prof. dr Gorana Brajuškovića sa Biološkog fakulteta, doktora medicine Alekse Živkovića i našeg proslavljenog vaterpoliste i selektora vaterpolo repreznetacije Srbije - Dejana Savića. Izuzetno važnu ulogu kada je reč pomeranju granica ima ljudska psiha. Upravo zato smo posebno mesto sačuvali za psihoterapeuta, doktora Zorana Milivojevića. Naša misija ima još dva stalna člana. To su dr Tanja Adnađević iz Centra za promociju nauke i Vladimir Ljubičić iz NTC sistema učenja. Na muzičkoj podršci se ovog puta zahvaljujemo Tamari Žeželj i članovima njene ekipe.
U našem studiju ćete videti i male matematičke genijalce koji će u nekoliko sekundi obaviti kompleksne matematičke proračune i to bez papira i olovke, otkriti nešto više o rekordima u broju trbušnjaka i sklekova i uživati u mađioničarskim trikovima koji ruše granice ljudske percepcije i čula.
Urednik "Studija znanja": Zoran ŽivkovićUrednik emisije i voditelj: Ivana MilenkovićKovoditelj: Vinka MarinovićReditelj: Darko Kamarit

Fotografije

Studio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granicaStudio znanja: Pomeranje granica

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.