Zatvaranje 70. Dubrovačkih ljetnih igara i emisija o dodjeli nagrade Orlando: prijenos


Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

SINOPSIS

Već tradicionalno Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije koncertom zatvara Dubrovačke ljetne igre. Ispred crkve sv. Vlaha 70. izdanje Igara zatvara se pod ravnanjem svog šefa dirigenta Enrica Dinda uz gostovanje mladog udaraljkaša Simona Rubina.
Talijanski glazbenik studirao je na Konzervatoriju "Giuseppe Verdi" u svom rodnom gradu Torinu prije nego što je nastavio raditi s Peterom Sadlom na Musikhochschule München u Njemačkoj. Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i one s natjecanja Universal Marimba u Belgiji, Međunarodnog glazbenog natjecanja ARD 2014., nagrade za mlade umjetnike Credit Suisse i Međunarodnog glazbenog natjecanja Luigi Nono u Italiji. Simone Rubino označava novo razdoblje udaraljkaša koji su se etablirali na sceni klasične glazbe. Nastupao je s vodećim europskim orkestrima, a uz solističke nastupe i komorna glazba važan je aspekt njegove glazbene aktivnosti. Uvaženi je gost na prestižnim festivalima, među kojima su glazbeni festival Rheingau, festival Schwetzingen, Musicus Olympus u Rusiji, Schwarzwald glazbeni festival, glazbeni festival Bremen i festival Young Euro Classic.
Program:
Boris Papandopulo: Uvertira operi Amfitrion
Avner Dorman: Frozen in Time, koncert za udaraljke i orkestar (2007.)
Modest Petrovič Musorgski/Maurice Ravel: Slike s izložbe

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.