poster

Ostavi sve i čitaj: Vladimir Kostić

Ostavi sve i čitaj

dokumentarni | Srbija

SINOPSIS

Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, podseća na osnovne postulate obrazovanja i kulture u našoj sredini – na knjigu i čitanje.
Neurolog i profesor Medicinskog fakulteta, Vladimir Kostić je vratio poštovanje akademicima, postavio pitanje odgovornosti države prema nauci, ali i Akademije prema društvu, otvorivši ovu ustanovu prema stvarnosti i svetu, tvrdeći da nismo ni bolji ni gori od drugih. Osvrnuvši se na obrazovanje, Vladimir Kostić podseća na kvalitet Beogradskog univerziteta, koji ga svrstava u dva posto najboljih univerziteta na svetu. U nastavku emisije bavi se pitanjima i uzrocima polupismenosti, iseljavanja mladih i talentovanih stručnjaka, urušenog sistema vrednosti, marginalizovanja kulturnih i naučnih institucija neophodnih za opstanak našeg kulturnog i nacionalnog bića. Najzad, Vladimir Kostić u njemu svojstvenom duhu optimizma i pozitivizma upućuje gledaoce na ogromne resurse kojima raspolažemo, ne samo iz prošlosti, bogate pojedincima koji su nas svrstavali u svet, nego i sadašnjosti, sa sjajnim generacijama mladih koji nam čuvaju i potvrđuju ugled u svetskim okvirima.

Fotografije

Ostavi sve i čitaj: Vladimir Kostić

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dubajski aerodrom (2013)

    image
    Serija "Dubajski aerodrom" ima dosad neviđen pristup na najprometnijem aerodromu za međunarodne putnike, sedištu "Emirejtsa", jedne od najvećih avio-kompanija na...
  • Helikopter hitne pomoći (2016)

    image
    Prati liječnike i bolničare Yorkshire Air Ambulance Servicea.
  • Pomoć na putu (2018)

    image
    Upoznajte svet kamiona koji su sposobni da podignu i odvuku najveće i najteže mašine koje se nađu na putevima.
  • Globalna Hrvatska (2018)

    image
    O ulozi medija u izgradnji demokratskog društva često se lome koplja. Golemo je njihovo značenje u kriznim situacijama poput ove uzrokovane pandemijom...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.