SINOPSIS

Vavilon u aprilskoj emisiji donosi kritički osvrt na novu knjigu priča Milete Prodanovića, Papagaji i predatori. Hristina Vasilijević komentariše nagrade koje su dodeljene u poslednje vreme knjigama i autorima koji pišu za decu.
Pesnik i profesor Filološkog fakulteta, Boško Suvajdžić je kao dobitnik nagrade "Miroslav Antić", objavio knjigu odabranih i novih pesama, Udahni vazduh iz koje za Vavilon čita poemu "Crnjanski".
U Službenom glasniku je objavljena knjiga sabranih tekstova pesnika Brane Petrovića objavljivanih u Ninu, Dugi, Danasu, Ježu, Studentu, Vidicima itd.
Pisac Miodrag Raičević je istraživački pristupio tekstovima, odabrao ih sakupio ih na preko 500 stranica. O Brani Petroviću, nadahnuto govori pisac i prevodilac, Sinan Gudžević.
Prof. dr Jelisaveta Milojević govori o svom desetogodišnjem radu na prevođenju Šekspirovih soneta čija je kruna knjiga Raščitavanje Šekspira - Soneti. Osim kompletno novog prevoda 154 soneta i brojnih tekstova, integralni deo knjige je kompakt disk sa Šekspirovim sonetima u tumačenju Hadži Nenada Maričića, glumca Narodnog pozorišta.
Slađana Ilić je doktorsku disertaciju o delu Radovana Belog Markovića, pretočila u knjigu koja se bavi do sada manje tumačenim aspektima - političkom u pripovetkama ovog pisca.
Osmišljava i uređuje: Jasmina Vrbavac

Fotografije

VavilonVavilonVavilonVavilonVavilon

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.