poster

Studio 6: Narodne pesme vojvođanskih Mađara: prenos

Studio 6

muzički | Srbija

SINOPSIS

Projekat je zasnovan na zapisima izvornog folklora vojvođanskih Mađara, koje je zabeležila etnomuzikolog Aniko Bodor, kao i na odnosu između slobodne improvizacije i komponovanog materijala.
Iz njenih zbirki, Silard Mezei je odabrao melodije sa ciljem da sa kreativnim muzičarima sa kojim sarađuje godinama, sredstvima improvizovane i savremene komponovane muzike, doprinese očuvanju I oživljavanju bogate muzičke baštine na prostorima Vojvodine na kojima žive Mađari. Za sada su publikovana dva dupla izdanja od kojih je prvi za WMAS Records, drugi za Slam Productions u Engleskoj, a snimak trećeg duplog CD-a čeka izdanje.
Silard Mezei je svoje studije violine kompletirao u Subotici i Senti, dok je kompoziciju završio u Beogradu u klasi profesora Zorana Erića.
On je multiinstrumentalista koji se izražava violinom, kontrabasom i violom. Njegov ansambl svira improvizovanu muziku baziranu na njegovim kompozicijama, ne zapostavljajući džez i autentičnost folklorne muzike.
Ansambl koji predvodi Silard Mezei čine: Andrea Berendika, flaute, Bogdan Rnković, basklarinet i alt saksofon, Tijana Stanković i Akoš Keseg, violine, Branislav Aksin, trombon, Marina Džukljev, klavir, Ivan Burka, vibrafon i marimba, Ervin Amlina, kontrabas i Ištvan Čik, bubnjevi.
Repriza, 24. april u 04:53 i 12:47

Fotografije

Studio 6: Narodne pesme vojvođanskih Mađara

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.