SINOPSIS

Od 25. februara, ponedeljkom i utorkom očekuju nas nove premijerne epizode serije "Urgentni centar", u kojima ćemo pratiti uzbudljive, dramatične i potresne priče iz medicinske ustanove, u kojoj se lekari, sestre, tehničari i kompletno osoblje non-stop, bez pauze i predaha, bore da spasu ljudske živote.
Svi oni zajedno 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, prolaze kroz dinamične situacije. Nekad su samo rutinski pregledi, a nekad će morati da se suoče sa pacijentima koji boluju od opakih i neizlečivih bolesti, ili sa nesrećnim slučajevima i drugim svakodnevnim životnim dramama koje balansiraju između života i smrti.
Za to vreme svako od medicinskih radnika prolazi kroz svoju lični dramu. Svako od njih ima svoju privatnu priču, jer i oni su živi ljudi - zaljubljeni, usamljeni, sretni, nesretni, zdravi i bolesni.
Dr Arsić - Ivan Bosiljčić
Nemanja je najveći zavodnik među svim doktorima i medicinskim osobljem. On je pedijatar sa posebnim sposobnostima i vrlo nesvakidašnjim metodama kojima uvek uspeva da se približi najmlađim pacijentima više od drugih doktora. Ispod veštog i uspešnog zavodnika kriju se tople i čiste emocije kojih se i sam Arsić pribojava, te ih vešto krije u oklopu zavodnika bez emocija, koji je skovao za sebe… Kog će se tečko osloboditi.
Dr Pavlović - Marko Janjić
Marko je veoma uspešan i iskusan hirurg, ali ispostaviće se emotivno najnesigurniji. Na njega kao da prelazi zavodnička karma njegovog najboljeg prijatelja dr. Arsića. On se u toj novoj ulozi ne snalazi baš najbolje. Pored svog odgovornog posla koji obavlja u urgentnom centru on često mora da bude i otac svojoj ćerci koju uglavnom uzima vikendom i tad se o njoj brine. Dok na poslu u ulozi hirurga deluju krajnje odgovorno i organizovano, u ulozi oca deluje krajnje haotično i dezorjentisano.
Marko Janjić: Dešavalo nam se da čim čujemo da neko od kolega kija ili kašlje, već dajemo dijagnozu
Dr Milica Lukić - Tamara Krcunović
Milica je stažista druge godine na Urgentnom centru. Mlad, dobar i kompententan lekar. Dobar je prijatelj sa sestrom Grujić, doktorom Arsićem i doktorom Pavlovićem, koji joj je najbolji prijatelj. Iako je sposoban lekar, Milica ima problema sa samopouzdanjem, što često koriste drugi, iskusniji lekari.
Miličin privatan život je daleko manje sređen nego njen profesionalni život.
Njena starija sestra Dunja je izvor njenog stresa, sa naizgled nerešivim problemima sa alkoholom, drogama, muškarcima i novcem. U ovoj sezoni Dunja dobije bebu Milicu, koju je nazvala po svojoj starijoj sestri.
Tamara Krcunović upoređuje strane i domaće glumce i uslove rada: "Nas na setu šibaju"
Dr Petrović - Ivan Jevtović
Refiku je jako ambiciozan, i kod njega je posao uvek na prvom mestu, zbog čega ga vrlo često kolege doživljavaju kao sebičnog i hladnog. On je najsposobniji hirurg, sa ogromnim potencijalom za napredak, ali opsednut totalnom kontrolom nad svim aperktima svog života kao i svoje profesije. Ako počne da gubi kontrolu nad bilo čima tada i njegovi živci počinju da se tanje, i često na prvi pogled u tim situacijama, postaje veoma razdražljiv i svađalački raspoložen.
Ivana Jevtovića Romi na Kalenićevoj pijaci dozivaju sa "brate" i mole ga da ih izleči, a sve zbog "Urgentnog centra"
Dr Ristić - Miodrag Dragičević

Nikola je mlad, ambiciozan, požrtvovan, traži svoji put, svoje mesto u poslu, nesiguran do kraja šta bi zapravo hteo da bude. On je iz dobrostojeće pšorodice, ali krije od kolega da ima dobru «zaleđinu», jer ne želi po ničemu da se izdvaja od drugih. Pratimo sve njegove izbore i dileme do samog kraja. On je najmlađi stažista koji na kraju odustaje od hirurgije zarad rada u hitnoj medicini, gde misli da je potrebniji i gde oseća da više može da pomogne i da drugima.
Dr Kolarov - Dubravka Mijatović
Sara je jedna od najambicioznijih i najstrožih doktora Urgentnog centra. Međutim u trenutku kada preuzme ogromnu odgovornost na svoja pleća shvatamo zašto je zapravo takva. Ona ima ideju i viziju kako da unapredi rad čitavog Urgentnog centra. Da li će u tome uspeti?
Dr Stošić - Anja Alač
Jasmina je požrtvovana, mlada, uvek spremna da uči od starijih kolega, stažistkinja, budući pedijatar (?). Odgovorna, čak nekada i previše. Poreklom iz mnogobrojne i siromašne porodice. Vrlo štedljiva i odgovorna u svakom smislu, jer je jako dobro svesna toga čega su se njeni i ona sma svega odrekli da bi ona danas bila tu gde jeste.
Dr Princip - Branko Vidaković
Dimitrije je direktor Urgentnog, strog i zahtevan i kao direktor, ali i kao hirurg. Vrlo odgovorno obavlja svoju funkciju i zna ponekad da bude previše zahtevan. Što najbolje znaju na svojoj koži njegovi zaposleni u Urgentnom centru, pre svega doktori ali i ostalo osoblje.
Katarina Grujić - Milica Janketić
Kaja je glavna sestra, sa ambicijom da postane doktor. Ide redovno na kurs i sprema se za prijemni na medicini, ali nesigurna do kraja u ostvarenje te svoje ambicije. Privatno jako nesigurna, dok na poslu širi sigurnost i poverenje svuda oko sebe.
Dr Mandić - Jelisaveta Teodosić
Megi (Margareta) je mlada stažistkinja koja je sticajem okolnosti dobila prednost u odnosu na Ristića i Stošićku, te je njima nadređena, što je konstatnatn izvor sukoba između nje i Ristića. Za sada ona veoma uspešno izlazi na kraj sa tim čarkama izmeću njih dvoje.
Nataša Bajić - Ivana Dudić
Ona je nekada je bila fizioterapeut, ali je zpočela stažiranje u Urgentnom kao i prkvalifikaciju da bi postala lekar. Ona je veoma savesna i odgovorna osoba iako se to ne bi reklo pošto radi jedan vrlo osetljiv posao za nekoga ko je HIV pozitivan.
Ljuba - Nemanja Janičić
On je glavna «sekretarica» u Urgentnom centru, zadužen za svu papirologiju. U pojedinim okolnostima, kada je to potrebno, zbog svoje korpulentnosti ulazi u ulogu obezbeđenja. Vrlo veseo i vedar, često se šali na tuđ i svoj račun i pravi je izvor pozitivne energije za sve zaposlene, kao i za pacijente.
Dr Šćepanović - Predrag Miki Manojlović
Šef svom stručnom osoblju u Urgentnom. Istovremeno i odgovoran ali negde i blag prema svojim podređenima. Sve što se dešava oko njega vrlo ga dotiče, što će se odraziti i na njegovo zdravlje.
Dragana Mićalović o "Urgentnom centru": Neki glumci su se toliko saživeli sa lekarima da već prepoznaju simptome kada nas nešto boli
Serija "Urgentni centar" je adaptacija je američke hit serije "Emergency Room". Radnja je smeštena u ordinaciju hitnog odeljenja bolnice u Čikagu, a jednog od glavnih likova, doktora Daga Rosa, kojeg je tumačio Džordž Kluni, u našoj verziji igra Ivan Bosiljčić.

Fotografije

Urgentni centarHitna 01Hitna 02Hitna 03

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.