poster

Ovo je Srbija

Ovo je Srbija (2015)

informativni | Srbija

SINOPSIS

Od ponedeljka, u lozničkom Omladinskom centru, kao prethodnih godina, nezaposleni profesori srpskog jezika i matematike držaće besplatnu pripremnu nastavu za učenike 8. razreda osnovnih škola. Kakvi su rezultati njihovog angažovanja, iz priloga Slavice Džinović.
Republički fond za zdravstveno osiguranje izradio je više od sedam miliona kartica zdravstvenog osiguranja. Čak 67.000 kartica nije preuzeto. Jedan od gradova u kome čekaju svoje korisnike je i Niš. Koliko zdravstvo košta nemarnost građana i da li su im zbog toga uskraćeni neki vidovi zdravstvenih usluga, istraživala je Lidija Gergijev.
Čime je Novi Pazar zaslužio da bude primer najbolje prakse u primeni principa dobre uprave lokalne uprave, iz priloga Dušana Jemuovića.
Iako ne postoje u zvaničnoj teritorijalnoj organizaciji naših opština i gradova, od vremena Turaka pa do danas, mahale su na jugu Srbije jedina adresa, bez ulice i broja, za njihove žitelje. Samo u 34 sela opštine Trgovište ima stotinu mahala! Zabeležila Danijela Manić Stojilković.
Četvrta premijera na sceni šabačkog pozorišta od početka sezone - „Bela griva", u režiji Irene Ristić, namenjena je svim generacijama. Izveštava Gordana Manjenčić.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednici emisije: Gordana Petrović i Ljiljana Ivanović
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vijesti iz kulture

    image
    Informativna emisija usredotočena na kulturna događanja. Vijesti iz kulture donose nam pregled dnevnih i tjednih kulturnih događaja.
  • Vesti

    image
    Informativna emisija Happy TV.
  • Buđenje uz TV Pančevo

    image
  • Asia Business Report

    image
    Asia Business Report is a live programme looking ahead to the latest business and market news in Asia. Presented by Rico Hizon, the programme delivers the...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.