SINOPSIS

NALED je u februaru održao godišnju konferenciju o ekonomskim reformama na kojoj je predstavljena "Siva knjiga" za 2019. godinu. Za dve decenije njenog publikovanja naša ministarstva i druge institucije su u potpunosti ili delimično prihvatili 101 od ukupno 210 preporuka privredne i stručne javnosti.
O unapređivanju uslova poslovanja i pojednostavljivanju birokratskih procedura govorila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a u ime NALEDA Dejan Đokić. Proglašen je i reformator godine.
Vlada Švedske izdvojila je dva miliona evra za unapređenje poslovne klime u Srbiji. Reč je o investicionim mapama koje bi trebalo da doprinesu povećanju domaćih i stranih investicija. Cilj je da se poboljšaju rezultati u oblasti ekonomije, da se smanji nezaposlenost i siromaštvo, kaže švedski ambasador u Srbiji Jan Lundin.
"Srpska ekonomija" bila je na dodeli sertifikata polaznicama obuke ručnog tkanja, necanja i veza koje dolaze iz devet gradova i opština u Srbiji. Pitali smo ih otkud interesovanje za neke tradicionalne tehnike i veštine kao i kakvi su im planovi.
Direktor Beogradske berze Siniša Krneta odgovara na naša pitanja u rubrici "Tri pitanja za privrednike".
Urednica emisije: Danka Milošević

Fotografije

Srpska ekonomija

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.