poster

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

tolk šou | Hrvatska

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena korisnika: 10/10

SINOPSIS

Gošća emisije 1 na 1 je povjesničarka i judaistica dr. Naida-Mihal Brandl, docentica na Katedri za judaistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Diplomirala je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, radila je kao stručni suradnik u Vladi Republike Hrvatske, u Uredu za suradnju s međunarodnim institucijama u RH. Godine 2001. odlazi na magistarski studij iz židovske povijesti u New York, zatim 2004. u Jeruzalemu sudjeluje u radu na projektu sefardski Židovi i šoa za područje Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke, pod pokroviteljstvom Sephardic Educational Centre u Jeruzalemu.
Pomogla je pri osnivanju Katedre za judaistiku gdje predaje više predmeta. Njezin znanstveni rad obuhvaća istraživanja povijesti Židova u Hrvatskoj u razdoblju između dva rata, poslijeratnu povijest Židova Hrvatske, razvoj cionizma itd. U suradnji s Yad Vashemom osnovala je online tečaj posvećen učenju o holokaustu, a ujedno je certificirani edukator o šoi. Surađuje na projektu povrata imovine Židovima u Hrvatskoj u sklopu organizacije World Jewish Restitution.
S dr. Brandl razgovara autor emisije Romano Bolković o povijesti Židova i njihovoj ulozi u izgradnji društva, Židovima između asimilacije i cionizma, problemu restitucije židovske imovine, o tome što je to šoa, o holokaustu u NDH, zatomljivanju identiteta kao posljedici holokausta, današnjoj židovskoj zajednici u Hrvatskoj, antisemitizmu u Hrvatskoj i pitanju identiteta, o gesti Katoličke Crkve i natpisu na zvoniku katedrale, odgoju djece u religioznom židovskom duhu u današnjoj Hrvatskoj, iseljavanju Židova iz Europe i dr.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Na kavi kod Doris (2017)

    image
    Nedjelja je idealan dan za odmor i druženje uz kavu u društvu Doris Pinčić Rogoznice. RTL donosi novi talk show „Na kavi kod Doris“ u kojem će gosti iz različitih...
  • Nedeljom u tri

    image
  • Glamur

    image
  • Ni crno ni belo

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.