SINOPSIS

U potrazi za dobrim pričama, novinari ove redakcije tokom leta, putovali su po regionu, Evropom ali su stigli i do Tanzanije i Kanade. Istraživali su zašto sve više dece koristi drogu. U serijalu od pet priča, čućete lične ispovesti zavisnika koji otkrivaju šta su sve spremni da urade zbog "svoje dnevne doze", čućete i najmoćnije ljude u policiji koji su u prvim redovima Odeljenja za suzbijanje narkotika, priče iz klubova i sa splavova, ali i da li nešto država može da promeni. Ekipa emisije istraživala je i tržište elitne i ulične prostitucije. Pripremili su serijale o najbizarnijim spomenicima u Srbiji, najopasnijim i najprljavijim poslovima, serijal o Golom otoku, priče o posledicama bombardovanja Republike Srpske osiromašenim uranijumom, odnosno sa čim će se Srbija suočiti za pet godina.
Ekipa Exploziva u Češkoj istražuje kako i zašto je ova zemlja postala jedna od najbrže rastućih ekonomija u kojoj nema nezaposlenih već i uvoze radnu snagu. Gledaćete ispovesti devojaka i žena opasnih momaka, priče o novim oblicima zavisnosti, bizarnom pokušaju samoubistva prejedanjem čokoladom. „Rusi su nam otvorili dušu i priznali zbog čega im je Crna Gora postala novi dom. Srbi u Italiji dozvolili su nam da provirimo u njihove kuće i firme kažu urednici Marija Prebeg i Dejan Vučenović i obećavaju da neće odustati od kvaliteta jer je upravo on zaslužan što je Exploziv godinama jedna od omiljenih emisija koja je svakodnevno u vrhu gledanosti: „Bez obzira na aktuelnost teme ili njenu ozbiljnost, u centru naših dokumentarnih priča uvek je običan čovek i njegov problem sa kojima se gledalac lako poistoveti, objašnjava urednici.
U kratkoj dokumentarnoj formi prikazujemo četiri tematski različite, lične priče koje obrađuju po jedan izuzetan događaj u životu glavnih aktera, bez obzira da li je bizaran, srećan, potresan, zagonetan, problematičan...
Priče su ispričane iz ličnog ugla, a glavni akteri su najčešće ljudi koji žive pored nas, u našem susedstvu. Spoznaja da se neki događaji odigravaju u našem komšiluku, ponekad će nam proširiti vidike, dati nam krila, dok će nas ponekad šokirati i uplašiti navodeći da se zapitamo da li je tačno da se "takve stvari" dešavaju samo nekom drugom.Novinari "Exploziva" svakodnevno su u potrazi za aktuelnim i intrigantnim temama, ljudima sa neobičnim sudbinama, društvenim problemima koji more običnog čoveka. Osim autentičnih i eksplozivnih tema, u prvom planu su dinamični, brzi kadrovi, puni efekata i pokreta. "Exploziv" je pričama koje nas dodiruju odjeknuo u javnosti i postavio nove standarde dokumentarnog žanra.

Fotografije

ExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExploziv

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Spaziolibero

    image
  • Italia: viaggio nella bellezza

    image
  • Tiagov Balkan

    image
    Tijago Fereira je zbog ljubavi došao u Srbiju iz Brazila. Iako ta ljubav nije potrajala, pronašao je dve nove - ljubav svog novog života i ljubav prema Balkanu....
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.