SINOPSIS

Izbor škole i fakulteta
Da bi dete postalo odrasla osoba potrebno je da u periodu adolescencije obavi brojne razvojne zadatke. Osnovni razvojni zadatak adolescencije je traženje i formiranje identiteta. Šta čini identitet jedne osobe? Sagovornik u emisiji, psiholog Vesna Brzev-Ćurčić kaže: "Identitet je vrlo širok pojam. Podrazumeva ne samo polni identitet, rodni identitet, podrazumeva i profesionalni identitet, odnos prema odraslima, odnos prema realnosti, prema spoljašnjem svetu, prema budućem zanimanju, prema onome zapravo ko sam ja, šta bih želeo da budem, koji su moji kapaciteti i kako je moguće da ih realizujem".
Odluku u kom pravcu će usmeriti svoj život mlada osoba pravi već na samom početku adolescencije, sa izborom srednje škole. Kasnije, sa izborom fakulteta još više definiše svoju životnu putanju. Šta utiče na taj izbor, pitali smo učenike Pete beogradske gimnazije. Da li je bolje za mladu osobu da upiše fakultet koji voli ili onaj koji pruža veću mogućnost za zaposlenje i dobre prihode? Koji su razlozi za produženu adolescenciju, odnosno zašto mladi danas kasnije postaju sposobni i spremni da preuzmu odgovornosti koje imaju odrasli? Odgovore potražite u poslednjoj epizodi serije "UPS! - U problemu sam".
urednik serije: Tamara Veškovićproducent serije: Biljana Dautovićglume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskićstručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčićscenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Veškovićdirektor fotografije: Milan Stanićsnimatelj: Aleksandar Beatović fotograf: Gordan Jovićvizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujoševićsnimatelj zvuka: Ljuba Jovanović originalna muzika: Vladimir Pejković kostimograf: Natalija Lukićscenograf: Aleksandar Cvijanovićdizajn zvuka: Srđan Filipovićmontažer: Goran Mitrovićreditelj: Maša Vujošević

Fotografije

Ups! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu samUps! U problemu sam

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.