SEZONA: 1

EPIZODA: 8

SINOPSIS

Dokumentarni narativ Put u budućnost, u svojoj prvoj sezoni vodi nas na putovanje kroz istoriju likovne umetnosti na našim prostorima od 1950-ih do početka 1970-ih godina.
U pitanju je autorski rad, sa akcentom na ličim iskustvima i utiscima Borisa Miljkovića. Put u budućnost ne treba posmatrati kao ekstenziju obrazovnog sistema, video-udžbenik, dokument, pa ni monument. Treba ga gledati kao novu stvarnost, koju autor, uz malu pomoć svojih prijatelja i ljudi kompetentnih za određene oblasti, stvara, pre svega, sa željom da generacije koje dolaze ne žive u uverenju da su rijaliti programi jedina moguća televizijska stvarnost, već da se upoznaju sa raznovrsnošću i bogatstvom kojima su obilovale vizuelne umetnosti na našim prostorima u drugoj polovini HH veka... To može da bude jedan od mogućih načina da se onima koji dolaze osvetli mogući put u budućnost.
Repriza, 29. mart u 04:50 i 12:50

Fotografije

Put u budućnost: RašaPut u budućnost: RašaPut u budućnost: RašaPut u budućnost: RašaPut u budućnost: Raša

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • Zlatne ruke

    image
    Stara izreka kaže "što mu oči vide, to ruke naprave". Veštine koje ćete imati priliku da vidite u serijalu "Zlatne Ruke" na najbolji način opisuju mentalitet i...
  • Eko perspektive

    image
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.