SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SINOPSIS

U drugoj epizodi našeg "Puta u budućnost" i dalje smo u 1950-tim godinama. Na različitim stranama planete ovo doba različito je doživljavano.
Za neke su to bile godine bejbi bumera - prve snažne, neustrašive, posleratne generacije, za druge - godine u kojima će nestati najomraženiji diktator crvenog Istoka. Za još istočniji crveni Istok, to vreme je označilo početak opasnog Korejskog rata, a za ponekog, bilo je to vreme u kojem će se stvoriti nova Evropa.
Ova epizoda prati sudbinu članova Zadarske grupe - Mića Popović, Petar Omčikus, Bata Mihailović, Mileta Andrejević, Vera Božičković, Kosara Bokšan i Ljubinka Jovanović - koja je nastala kada je nekoliko studenata slikarstva sa beogradske Akademije za likovne umetnosti, tokom pet meseci 1947. godine, boravilo u Zadru, slikajući slobodno, u prirodi, van klasa i ateljea. Takođe, istražujemo razloge njihovog odlaska iz zemlje.
"Put u budućnost" se u ovoj epizodi uobličuje, uvodeći u priču sve elemente i tehnike narativnog postupka koje će koristiti do kraja - četvorka koja nas vodi kroz priču od ove epizode je stalna - Tanasije Uzunović (Dr No), gospođica Trivija (Milica Sužnjević), Istoričar umetnosti (Oliver Tomić) i Poznavalac prilika (Boris Miljković). Upoznaćemo i naše buduće pomagače, nazvali smo ih "Ljudi Fusnote", koji će nam otkrivati posebne kolateralne zanimljivosti - Slobodan Šijan, Žikica Simić, Mrđan Bajić, Miloš Krečković, dr Aleksandar S. Janković, dr Ana Martinoli, dr Radina Vučetić, Darinka Mihajlović.

Fotografije

Put u budućnost: Zadarska grupaPut u budućnost: Zadarska grupaPut u budućnost: Zadarska grupaPut u budućnost: Zadarska grupaPut u budućnost: Zadarska grupa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Jorkširski veterinar (2015)

  danas
  image
  Skeldejlov tim ima iskrenu strast prema životinjama. Njegovi klijenti retko kada imaju zdravstveno osiguranje, ali njemu je dobrobit životinja na prvom mestu.
 • Kako se pravi? (2001)

  danas
  image
  Da li vas je ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve delove procesa...
 • Čudovišta iz reke (2009)

  danas
  image
  Ekstremni ribolovac Džeremi Vejd traži smrtonosne slatkovodne ribe širom sveta.
 • Svet budućnosti (2008)

  danas
  image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.