SINOPSIS

Saborski zastupnici raspravu o provedbi Ustavnog zakona o manjinama u 2012. pretvorili su u diskusiju o ćirilici. Referendum o smanjivanju prava na službenu uporabu jezika i pisma manjina političko je pitanje par excellence, kaže Damir Kajin, zgrožen takvom idejom, a Jadranka Kosor podsjeća da je odluka o referendumu upravo na zastupnicima. Božo Grubišić pak tvrdi kako Srbi nikada nisu tražili dvojezične natpise u Vukovaru i pita se tko to gura. S druge strane, 70-ak udruga okupljenih u inicijativu "Svi mi - za Hrvatsku svih nas" apelira - spriječite udar na hrvatsku demokraciju.
Savjet za nacionalne manjine, javim novcem, sufinancira više od 50 časopisa nacionalnih manjina u Hrvatskoj. To našu zemlju svrstava među nekoliko europskih svijetlih primjera. No, kada se neki od časopisa krenu pažljivo iščitavati - slika potamni. Manjinski tiskani mediji - središnja su tema emisije.
Talijani u Mošćeničkoj Dragi dobili su novi prostor, Slovenci su obilježili kulturni praznik, Ludwig Bauer objavio novu knjigu, a Prizma predstavlja spiritus movens projekta Kule Stojana Jankovića - Natašu Desnicu Žerjavić.

Fotografije

PrizmaPrizma

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.