poster

Oko magazin: Ataturkova i Erdoganova Turska

Oko magazin (2015)

informativni | Srbija

SINOPSIS

Bilo je to jedna od najvećih političkih, ekonomskih i kulturoloških promena u svetu tog doba. Promenu je izveo Mustafa Kemal, kome su iza imena dodavali i ono paša, i ono Ataturk - odnosno otac svih Turaka.
U poslednje dve decenije Redžep Tajip Erdogan oblikovao je novu Tursku. Aja Sofija pretvorena je u džamiju. Pristalice njegove partije kažu da je današanja Turska demokratska jer je u društveni i politički život uključila pola ženske populacije koja je ranije bila isključena iz društva jer je želela da nosi maram.
Danas se i na listi Ataturkove Republikanske narodne partije mogu videti žene koje . Ipak, opozicija optužuje Erdogana da se udaljio od Ataturkovog nasleđa, a ljudi bliski Partiji pravde i razvoja govore da je lider za drugi vek Republike koju je pre sto godina osnovao Ataturk.
Ekipa RTS-a nedavno je posetila Tursku. U emisiji ćete videti šta je Turskoj doneo Ataturk i da li je Erdogan napustio njegovo nasleđe vek kasnije.
Autor: Stevan Kostić

Fotografije

Oko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova TurskaOko magazin: Ataturkova i Erdoganova Turska

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Večernje vijesti

    image
    Informativni program Nove TV na kraju svakog radnog dana donosi Večernje vijesti, pregled najnovijih informacija o najbitnijim događajima u zemlji i svijetu....
  • Osmi dan

    image
  • Reporters

    image
    An in-depth report by our senior reporters and team of correspondents from around the world.
  • TG3 Fuori TG

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.