poster

Rani kadrovi 021: Karmen Obrdalj

Rani kadrovi (2020)

biografski | Srbija

SINOPSIS

U ovoj emisiji “Ranih kadrova”, koja nosi naziv “021: Karmen Obrdalj”, a koju emitujemo u subotu 3. juna na našem Drugom programu, predstavljamo mladu autorku, studentkinju Akademije umjetnosti u Banja Luci, čije se priče odvijaju u otvorenom i živopisnom, ruralnom ili urbanom ambijentu. Njene junakinje tragaju za vlastitom ličnošću i životnim putem, često u kolopletu potisnutih nagona i emocija, u kompleksnom, nerazrešenom vlastitom odnosu prema spoljašnjem svetu.
Karmen Obrdalj rođena je u Splitu 1999. godine. Odrasla je na poluotoku Čiovu i u gradu Mostaru. Filmsku i TV režiju na Akademiji umjetnosti u Banja Luci upisuje 2017. godine u klasi profesora Saše Hajdukovića. Master studije filmske i televizijske režije upisala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2021.
Nakon uvodnog razgovora sa mladom rediteljkom u studiju “Ranih kadrova”, pogledaćemo njen film “Kad jutro svane”, koji je bio i njen završni ispit na trećoj godini studija.
Film “Kad jutro svane”, scenaristkinje i rediteljke Karmen Obrdalj, je priča o usamljenoj nesigurnoj devojci koja provodi dane pijući vino na krovu zgrade i čekajući svog dečka da dođe kući. Ona oseća da nešto u njihovoj vezi nije u redu jer je odjednom postao hladan prema njoj. Manjak seksa i njegovo prijateljstvo s drugom ženom pogoršavaju njenu sliku o telu i samoj sebi. Uloge u filmu tumače Aleksandra Plahin, Milica Janevski, Bojan Kolopić i Slađana Zrnić.
Nakon filma porazgovaraćemo i sa Karmeninim profesorom Sašom Hajdukovićem koji će nam otkriti poneke detalje svog pedagoškog rada na Akademiji umjetnosti u Banja Luci.
Televizijski prikaz filma “Kad jutro svane” donosi nam Nataša Drakulić, dramaturškinja i scenaristkinja, odgovorna urednica Redakcije programa za decu i mlade u Radio-televiziji Srbije.
U drugom delu razgovora u studiju u emisiju dolazi gost Karmen Obrdalj - mladi montažer Aleksandar Jurić, a biće reči i o pripremi njenog diplomskog kratkometražnog igranog filma, koji nosi naziv “Metak u puški”.
Kreator i urednik serijala: Marko Novaković
Dizajn grafike i animacija: Nenad Krstić

Scenarista:

Fotografije

Rani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen ObrdaljRani kadrovi 021: Karmen Obrdalj

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.