EPIZODA: 1

SINOPSIS

Među Mouso narodom u jugozapadnoj Kini, žene su glave domaćinstava, rukovoditeljke farmi, prenose svoja imena i imovinu svojim ćerkama, biraju svoje ljubavnike i ne udaju se. Ideje očinstva i braka su gotovo nepoznate, seksualnost je slobodna.
Oni su model uzorne zajednice za UN, ali njihov način života je ugrožen.Danas se kineska vlada obračunava sa kulturnim manjinama - prevashodno ih napadajući preko finansijskog sistema. U regionu se razvija turizam, a bračnim parovima se daju povoljni bankarski krediti. Brak u zapadnom stilu postao je moderan fenomen.
Lamu je Ama - majka, glava domaćinstva. Suočena je sa problemom koji je izjeda. Njena nećakinja Erčema želi da se uda i živi sa mužem. Ova odluka je za Lamu potpuno neshvatljiva.
Za narod Mouso, brak je pretnja harmoniji, na koju se gleda kao na suštinsku vrednost koja je ispred svega, a dakako i ispred novca.

Fotografije

Zemlja žena: Kina, Mosuo narod

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zaginione - odnalezione

    image
  • Vrhunski dizajn u Velikoj Britaniji (1999)

    image
    „Grand designs“ donosi pogled na neobične domove te istražuje kuće koje se grade na različitim lokacijama u Velikoj Britaniji, a svaka epizoda pokazat će koja...
  • Ejnslijev mediteranski kuvar (2020)

    image
    Da li je neko za pečene smokve i paprikaš od divlje svinje? “Ejnslijev mediteranski kuvar”. Omiljen televizijskih kuvar Velike Britanije - Ejnslija Hariota - dok...
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.