poster

Magazin Srbija na vezi

Srbija na vezi

informativni | Srbija

SINOPSIS

U prvoj emisiji Magazin Srbija na vezi u novoj jesenjoj sezoni podsećamo da smo i dalje u godini u kojoj obeležavamo 30 godina od početka emitovanja Satelitskog programa. Beležimo aktuelne teme i događaje.
Direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predstavili su zajedničku kampanju Srbije i Republike Srpske u cilju očuvanja imovine Srba iz Federacije Bosne i Hercegovine. Oko 400.000 lica srpske nacionalnosti, kao i njihovi potomci, polažu pravo na svojinu u Federaciji.
Kao i svake godine, tradicionalno se održava godišnja Skupština Fonda dijaspore za maticu. Ovaj put događaj ima poseban značaj s obzirom na to da je u prethodnoj godini Skupština održana onlajn. Gost emisije je Živadin Jovanović potpredsednik Fonda dijaspora za maticu.
Pripadnici srpske dijaspore iz Kanade ne dolaze tako često u maticu. Daljina čini svoje. Ovih dana razgovarali smo sa Žarkom Brestovcem i Radovanom Gajićem, predsednikom i potpredsednikom Srpske nacionalne akademije iz Toronta.
Gost Magazina Srbija na vezi je i novinarka Branka Dikanović Trbojević. Dvadeset godina je provela u našem Programu za dijasporu, a nekoliko godina je bila i dopisnik redakcije iz Kanade.
U emisiji predestavljamo još jednu novinarku iz dijaspore. To je Slavica Petrović dugogodišnji urednik časopisa "Ogledalo", koji se štampa u Čikagu, a distribuira u nekoliko država Amerike. Takođe, je i direktorka "Festivala srpskog filma" koji se održava u Čikagu. Sa njom je u Beogradu razgovarala Mirjana Raičević Tasić.
Muzički gosti emisije grupa Garavi sokak.
Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević TasićReditelj Dragica Gačić

Fotografije

Magazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na veziMagazin Srbija na vezi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Probudi se

    image
    U jutarnjem programu Nova S televizije reporteri će se uživo uključivati iz cele Srbije, donoseći priče iz svojih gradova, bićemo u stalnom kontaktu sa gledaocima...
  • N1 Info

    image
    Iz sata u sat budite uz N1. Informisaćemo vas sa lica mesta, uvek prvi, sa aktuelnim vestima. Gledajte i pratite šta se dešava kod nas, u regionu i svetu. Uživo...
  • Čašica razgovora

    image
    Aktuelne teme, gosti eksperti, priče dopisnika, servisne informacije, vesti iz kulture, slike Srbije.
  • Poslovne vijesti

    image
    Novosti i zanimljivosti iz gospodarstva, marketinga, trgovine i s burze.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.