SINOPSIS

Trezorova saradnja sa nekoliko generacija učenika škole "Stefan Dečanski" i njihovih nastavnika
Danas je Međunarodni dan znakovnog jezika koji se obeležava zajedno sa Međunarodnom nedeljom gluvih, na dan kada je 1951. godine osnovana Svetska federacija gluvih
Škola"Stefan Dečanski" - Ekipa"Trezora" posetila je u decembru 2014. školu za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" u Beogradu, u kojoj se za život osposobljavaju deca od dve godine, ali i mladi ljudi do 18 godina. Za učenike sa oštećenim sluhom iz cele Srbije ovo mesto je prozor u svet. U srednjoj školi postoji šest područja rada i šesnaest obrazovnih profila, a "Trezor" je prisustvovao času kod nastavnika likovnog obrazovanja Vladimira Magdelinića i času praktične nastave kod nastavnice Slavenke Jovanović. Škola je ponosna na njih dvoje, svoje nekadašnje učenike, diplomiranog slikara i grafičara, koji su se posle završenih studija vratili u svoju školu, sada jkao nastavnici. Posle dve godine učenici škole "Stefan Dečanski" sa svojim profesorima uzvratili su posetu Televiziji Srbije i upoznali su se sa načinom realizacije programa: u Kreativnom timu, Studiju III i II, digitalnoj montaži i Muzejskom depou; zatim su razgovarali sa onima koji se ne mogu videti na ekranu, a bez kojih se emisije ne mogu realizovati. Na poziv "Trezora", sa njima televiziju su obišli članovi redakcije časopisa "Liceulice" i emisije Mesto za nas, jedine na programu RTS-a koja je posvećena osobama sa invaliditetom. Nekoliko dana kasnije "Trezor" je posetio izložbu slika i crteža "Portret kao vizuelna komunikacija" u Jugoslovenkoj kinoteci, čiji je autor Vladimir Magdelinić, slikar i doktorand na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.
- Učesnici: nastavnik likovnog Vladimir Magdelinić, nastavnik praktične nastave Slavenka Janković, predavač i defektolog Jelena Vasiljević, razredni starešina Mira Bojanić i učenici: Nataša Obrenović, Esma Hadžić, Vesna Brkić, Vanja Frlog, Tibor Ilić, Teodora Baljak, Nikola Brčić, Petra Mićić, Anđa Bajčetić, Marko Ilić. Tumači znakovnog jezika: Tomislav Tomanović, Nataša Obrenović.- Snimatelji Andrej Oštrbenk, Milan Nešić; asistent snimatelja Milorad Ševo, snimatelj zvuka Miroslav Radišić, rasvetljivači Zoran Nikolić, Mile Ilić; saradnici snimatelji Milena Marković, Milena Jekić Šotra; organizator Gordana Grdanović, urednik istraživač Marijana Čuturilo, grafička obrada Milena Marković, montažeri Jovan Banović, Ljubomir Plavljanić; autor Bojana Andrić- Snimano 04.12.2014, 27.10. i 06.11.2016, premijerno emitovano u "Trezoru"19.12.2016, Redakcija za istoriografiju; reprizirano 24.01.2017. (RTS SAT)

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.