SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SINOPSIS

Drakula, Šerlok Holms i Tarzan su književni likovi maštovitih pisaca, koji su ubrzo pobegli sa stranica knjiga, započeli svoj vlastiti život preko filma, stripa, muzike i postali univerzalne legende. I danas se iznova tumače i adaptiraju za izvođenje. Koja je tajna njihovog uspeha, šta nam ovi ikonični likovi govore i kako su postali sinteza duha vremena?
Vampiri nas uvek fasciniraju. Ova univerzalna, bezvremenska stvorenja privlače i odbijaju, pobuđuju najveće strahove i skrivene želje. Pojavljuju se u preko 200 filmova, desetak TV serija, bezbroj video-igara, stripova, mjuzikla i romana. Vampiri nikada nisu izašli iz mode, a sve je započelo na prelazu u 20. vek gotskim remek-delom Drakula, Brema Stokera, uzbudljivom pričom o Princu Tame i njegovim mnogobrojnim inkarnacijama.

Fotografije

Mi smo legende: Drakula nikad ne umireMi smo legende: Drakula nikad ne umireMi smo legende: Drakula nikad ne umire

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Globalna Hrvatska (2018)

    image
    O ulozi medija u izgradnji demokratskog društva često se lome koplja. Golemo je njihovo značenje u kriznim situacijama poput ove uzrokovane pandemijom...
  • Iza brave

    image
    Sve što ste gledali u filmovima, o tome kako pojedinci prolaze iza rešetaka, posle serijala "Iza brave" pašće u vodu! Surove ispovesti koje do sada nisu ugledale...
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Građevinska zona (2009)

    image
    Najduže, najviše, najšire, najdublje, najkrivlje, najsjajnije, najstarije, najnovije – mostovi, zgrade, brane, cevovodi... sve je to građevina.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.