poster

Rotterdam: Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. 1. polufinalna večer: prijenos

Eurovision


Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena korisnika: 6.2/10
(6 glasova)

SINOPSIS

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja - natjecanja za pjesmu Eurovizije.
Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine. Ovo će biti peti put da Nizozemska organizira Eurosong, nakon što je to prethodno učinila 1958., 1970., 1976. i 1980. te prvi put da će se Eurosong održati u drugom po veličini gradu Nizozemske. Natjecanje se održava u Ahoy Areni, a trodnevnim zabavnim programom gledatelje će voditi glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač, voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit te beauty blogerica i YouTube zvijezda Nikkie de Jager.
Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 39 zemalja.
Prošlogodišnji slogan Open Up (hrv. Otvori se) zadržan je i za 2021. godinu kao podsjetnik da i nakon svega lošeg trebamo ostati otvoreni i pozitivni.
Logo Eurosonga 2021. apstraktna je reprezentacija boja zastava zemlje koje će se natjecati na Eurosongu, poredanih po godinama njihova prvog nastupa. Ovo je ujedno i posveta logotipovima Eurosonga 1970., 1976. i 1980., koji su se također održali u Nizozemskoj.
U prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se: Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. Izravni finalisti koji glasuju u ovom polufinalu jesu: Italija, Nizozemska i Njemačka.

Fotografije

Rotterdam: Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. 1. polufinalna večerRotterdam: Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. 1. polufinalna večerRotterdam: Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. 1. polufinalna večerRotterdam: Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. 1. polufinalna večer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.