SINOPSIS

“Dolazim iz dela Srbije, koji važi za poljoprivredni kraj. Sem što sam s vremena na vreme izveštavao o aktivnostima zanimljivih poljoprivrednih gazdinstava nisam imao dodirnih tačaka sa ovom oblašću. Međutim, u tome je izazov. Projekat na kome ću raditi svakako je nešto novo, kao i teme koje ću obrađivati. Nema brige, jer iza mene stoji čitav tim profesionalaca, koji predovodi urednica Marija Đurić, a ona emisije o agraru priprema gotovo dve decenije”, kaže Maksimović.
Receptura, saveti, informacije, primeri dobre prakse ostaće sastavni deo emisije, koja je uobličena perom mladog i iskusnog novinarskog tima.
“Kako da ostvarite visok prinos, dobijete ukusne i sočne plodove, pronađete računicu u proizvodnji mleka i rešite krucijalni problem plasmana robe na tržištu? Pitanja na koja mnoge emisije ne daju potpune odgovore i teme koje nisu zastupljene u onoj meri koje su potrebne našem seljaku. Nastojaćemo i dalje da utičemo na unapređenje standarda poljoprivrednih proizvođača prezentujući potencijale novih tehnologija, moderne organizacije poslovanja, kao i brojnih projekata pogodnih za male farmere. Verujem da će ova emisija i dalje biti najgledanija u svom terminu i toj oblasti, kako je bilo do sada”, kaže on.
Od ravne i rodne Vojvodine, preko brdovitih predela Šumadije i juga i istoka, do nepregledne Pešterske visoravni na zapadu raspoređeni su reporteri Prve televizije. Ovo je retka agro emisija koja zaviri u svaki kraj, zemlje seljaka, Srbije.
Inače, Maksimović je jedan od prepoznatljivih reportera Prve televizije. Izveštava čitavih deceniju o različitim događajima iz novopazarskog kraja za sve formate Prve TV i B92. Dobitnik je na desetine novinarskih nagarda. Nedavno je odlikovan i sretenjskim ordenom za zasluge.

Fotografije

PLODOVIPLODOVI

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • La tarde en 24 horas (2010)

    image
  • ZIP - Središnje vijesti

    image
    Središnja informativna emisija emitira se svakodnevno od ponedjeljka do nedjelje. Dnevni urednici i prezenteri, vijesti biraju prema kriterijima važnosti za...
  • Jutarnji program

    image
    Samo provjerene i tačne informacije, svakog radnog dana od 07.05 do 10.00! Јutarnji program je među najgledanijim emisijama u Srpskoj, a ujedno i jedna od...
  • Conflict Zone - Guest: Urmas Paet

    image
    Conflict Zone puts a spotlight on controversial issues, calling the powerful to account and going beyond the normal soundbite culture.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.