SINOPSIS

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica-Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkh instrumenata.
Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada. Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument... Kako je moguće da je saksofon drveni duvački instrument a pravi se od metala...
Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja.
U emisiji učestvuju deca, polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.
Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić, ilustrator je Dejan Mandić, glavni animator Ilija Zipevski, dizajn zvuka Goran Stifanić, direktor fotografije - Slobodan Popović, montaža Dragan Uzelac,reditelj Nermin Ahmetović. Produkcija ART BEAT.
8. epizoda - Vokalna muzika
U ovoj epizodi deca zajedno sa Nocom i Feliksom izučavaju kako nastaje glas i pevanje, šta su glasne žice. Šta su sopran, mecosopran i alt, a šta tenor, bariton i bas. Gde je i kada nastala opera i zašto je ona važna kao i koje sve vrste horova postoje. Imaćemo priliku da čujemo hor srednje muzičke škole Stanković sa solistkinjom Martom Hadžimanov.
Glasove dali: Noca - Mila Manojlović, Feliks - Nermin Ahmnetović. Produkcija ART BEAT.

Fotografije

Do, re, miDo, re, miDo, re, miDo, re, miDo, re, mi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Srpska muzika kroz vekove

    image
    Jugozapadni Balkan - prostor koji od VII veka naseljavaju Sloveni, bio je mesto na kome su se susretale, prelamale i prožimale muzičke tradicije Vizantije i...
  • Ultimate Rap & RnB

    image
    We're gonna party like it's your birthday with the ultimate Rap & RnB bangers!
  • Hari Mata Hari

    image
    Popularni hitovi pjevača Harija Mata Harija.
  • Standard

    image
    The rubric presents 5 of the newest videos from all Balkan countries. Every week are presented different videos.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.