Ocena korisnika: 9.7/10
(7 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SINOPSIS

U ovoj modernoj bajci koja nam pokazuje kako je život divan, krojačica Paloma, majka troje djece, misli da joj je preostalo još samo nekoliko mjeseci života nakon što su zabunom zamijenjeni njezini nalazi s nalazima pacijenta koji je u terminalnoj fazi bolesti. Nakon što se raspetlja zabuna, ona odluči potražiti Alberta, imućnog poduzetnika koji je zapravo taj bolesnik u terminalnoj fazi. Veže ih ljubav prema književnosti, te se među njima rodi lijepo prijateljstvo koje njihovim životima da novi smisao. Paloma ima dvije ljubavi. Staru ljubav s Ramonom i onu s Marcosom, Albertovim sinom, s kojim se upustila u vezu dok je mislila da će uskoro umrijeti.
Život može i treba biti više od borbe sa svakodnevicom prepunom problema. Koliko puta na dan odbijete mogućnost da budete protagonist u vlastitu životu, te potiskujete snove koji žive u vama? Uzimanje uzda života u svoje ruke, postizanje malih i velikih uspjeha u životu, te svakodnevne doze smijeha, radosti i oduševljenja ne smiju biti iznimka, nego pravilo. Upravo je to glavna misao nove brazilske telenovele Život vrijedan življenja.
U trgovini Chic Store Paloma prepravlja haljinu Silvane Nolasco. Alice i Luan se poljube. Paloma misli na Ramona koji živi u SAD-u. Paloma i Alberto se slučajno susretnu u laboratoriju gdje oboje obavljaju pretragu. Izdavačka kuća je u problemima, a Nana se bori da je održi. Marcos kaže Nani da ne diže ruke od oca. Alice napravi test na trudnoću i i izgubi nalaz. Paloma želi da Luan prizna očinstvo Aliceina djeteta. Peter otkrije da Alice nije trudna. Liječnik obavijesti Palomu da nalaz ukazuje na terminalnu bolest.
LIKOVI
Paloma (Grazi Massafera)
Borac, stabilna žena, ali i sanjalica. Unatoč teškoj svakodnevici, uvijek je spremna pomoći drugima. Ljubiteljica je knjiga, a djeci je nadjenula imena iz velikih književnih klasika:
Alice (Bruna Inocencio), Gabriela (Giovanna Coimbra) i Peter (Joao Bravo). Nakon što je ostala trudna s Ramonom (David Junior) i rodila prvu kćer, morala je napustiti studij književnosti, te početi raditi kao krojačica. Ima još dvoje djece iz druge veze. Rano je ostala udovica, ali nikad nije zaboravila svoju mladenačku ljubav Ramona. Živi u predgrađu Rija, u Bom Sucessu. Nakon što je zabunom dobila tuđi nalaz prema kojemu joj ostaje tek šest mjeseci života, život joj se preokrenuo. Upoznat će Alberta (Antonio Fagundes) s kojim će ostvariti veliko prijateljstvo, ali i Marcosa (Romulo Estrela) zbog kojega će joj srce biti podijeljeno između njega i Ramona.
Alice (Bruna Inocencio)
Majka Paloma (Grazi Massafera) rodila ju je u vezi s Ramonom (David Junior). Starija je sestra Gabriele (Giovanna Coimbra) i Petera (Joao Bravo). Stidljiva je djevojka koja većinu vremena provodi u knjižnici. Poput majke sanja o tome da završi studij. Odgajala ju je samo majka dok je Ramon otišao raditi u SAD. Zbog toga gaji veliku odbojnost prema ocu. Zaljubila se u Luana (Igor Fernandez), popularnog momka u školi sambe.
Gabriela (Giovanna Coimbra)
Majka joj je Paloma (Grazi Massafera), a otac Palomin preminuli muž. Polusestra joj je Alice (Bruna Inocencio), a Peter (Joao Bravo) brat. Sportašica je, dosta vremena provodi igrajući košarku. Ima snažnu osobnost. Zbog prgave naravi uvijek je prate svađe i prepirke. Za razliku od polusestre, divi se očuhu Ramonu (David Junior) zbog njegove ljubavi prema košarci. Nagovorila ga je da ju primi na treninge muške košarkaške momčadi Ipe Roxo. Ondje se svidi Patricku (Caio Cabral) i Vicenteu (Gabriel Contente).
Peter (Joao Bravo)
Palomin sin (Grazi Massafera) s pokojnim mužem. Mlađi Alicein polubrat (Bruna Inocencio) i Gabrielin brat (Giovanna Coimbra). Sanja da postane influencer. Snima videe, a kućne obveze gura u drugi plan. Zbog lošeg uspjeha u školi Paloma ga mora dobro nadzirati.
Ramon (David Junior)
Odlučan je i uporan. Zaljubljen je u Palomu (Grazi Massafera), svoju veliku mladenačku ljubav s kojom je dobio Alice (Bruna Inocencio). Sportaš je, sanjao je da postane košarkaš. Nakon rođenja kćeri dobio je stipendiju u SAD-u i ponudu da bude profesionalni košarkaš. Završio je kineziološki fakultet, te je zbog ozljede ostao udaljen od igrališta. Počeo je raditi u garderobi kluba Chicaco Bulls. Više od 15 godina radio je u inozemstvu dok nije saznao da su Palomi dani odbrojeni. Odlučio je sve napustiti i vratiti se u Brazil. Ondje pokušava osvojiti njezino srce i povjerenje, kao i povjerenje svoje kćeri. Trenira mušku momčad kluba Ipe Roxo.
Antônio (Anderson Muller)
Stariji Palomin brat (Grazi Massafera), Luluin suprug (Carla Cristina Cardoso). Nema posla već nekoliko godina. Dobričina, ali zadužio se bez ženina znanja. Pomaže joj u kiosku s hranom.
Lulu (Carla Cristina Cardoso)
Udana je za Antônija (Anderson Muller). Palomina je šurjakinja i bliska prijateljica. Otvorena je osoba, ali razočarana. Ima kiosk s hranom i pićem i neprestano kritizira muža jer je nezaposlen i jer ne traži posao. Uvijek je spremna pomoći Palomi u životnim nedaćama i s nećacima.
Alberto (Antonio Fagundes)
Glava obitelji. Praktičan, autoritaran i mrzovoljan. Ima dvoje djece: Nanu (Fabiula Nascimento) i Marcosa (Romulo Estrela). Hladan je i zahtjevan. Ljubav i toplinu pokazuje samo prema unuci Sofiji (Valentina Vieira) kojoj rado priča priče i čita joj knjige iz svoje bogate knjižnice. Vlasnik je izdavačke kuće Prado Monteiro koja se fokusirala na sveučilišne knjige i luksuzna izdanja klasika, ali tvrtka je na rubu stečaja. Upoznaje Palomu (Grazi Massafera) nakon što su im nalazi zamijenjeni. Njihovo prijateljstvo će iznjedriti nezaboravne trenutke u njegovim posljednjim danima života.
Marcos (Romulo Estrela)
Neovisan bonvivan, Albertov sin (Antonio Fagundes) i Nanin brat (Fabiula Nascimento). I Marcos je ljubitelj knjiga poput oca, ali zbog sukoba s ocem u izdavačkoj kući napustio je sve i otišao u svijet pustolovina, ljubavi i boemštine. Otvorio je bar u Búziosu koji se zove Bar Petra Pana i živi slobodno i bez pretjeranih želja. U gradu upoznaje Palomu (Grazi Massafera) s kojom doživi strastven i nezaboravan susret. Zbog pogoršanja očeva stanja, vraća se u Rio de Janeiro kako bi mu pomogao oporaviti izdavačku kuću. Tada ponovno susreće Palomu.
Mariana, Nana (Fabiula Nascimento)
Radoholičarka i perfekcionistica, menadžerica izdavačke kuće Prado Monteiro. Albertova je kći (Antonio Fagundes), Marcosova sestra (Romulo Estrela), Diogova supruga (Armando Babaioff) i Sofijina majka (Valentina Vieira). Pokušava spasiti obiteljski posao. Žrtva je arogantnosti i okrutnosti oca koji ignorira njezine zamisli kako bi mogli spasiti tvrtku. Uopće ne sluti da je muž vara s pomoćnicom Gisele (Sheron Menezzes).
Diogo (Armando Babaioff)
Šarmantni odvjetnik. Ciničan, koristoljubiv i beskrupulozan. Iskoristio je Naninu slabost (Fabiula Nascimento) nakon što je izgubila majku, zbližio se s njom i oženio. Koristi se prezimenom obitelji Prado Monteiro kako bi stekao poslovni ugled u odvjetničkom uredu g. Machada (Eduardo Galvão). U vezi je sa supruginom pomoćnicom Gisele (Sheron Menezzes). S ljubavnicom kuje plan kako bi izdavačku kuću gurnuo u stečaj ili potaknuo njezinu prodaju, te tako dobio lijep komad obiteljskog vlasništva.
Sofia (Valentina Vieira)
Kći Nane (Fabiula Nascimento) i Jorginha (Daniel Warren). Pametna i kreativna djevojka. Ne voli očuha Dioga (Armando Babaioff) i sjajno se slaže s djedom Albertom (Antonio Fagundes) koji ju je uveo u svijet književnosti. Nedostaje joj majčine pozornosti. Zbog toga ima hladan odnos s majkom kakav i njezina majka ima s vlastitim ocem. Oduševljena je Palominim odnosom (Grazi Massafera) s djecom i sprijateljit će se s njezinim sinom Peterom (Joao Bravo).
Gisele (Sheron Menezzes)
Nanina pomoćnica (Fabiula Nascimento) je podla, ambiciozna i zavidna. U ljubavnoj je vezi s Diogom (Armando Babaioff), a to im diže adrenalin jer se njih dvoje sastaju menadžerici takoreći pred nosom. Žele preuzeti imovinu Nanine obitelji. Zato Gisele uhodi i sabotira svoju šeficu. Gisele voli Dioga i nada se da će on jednoga dana napustiti suprugu.
Silvana Nolasco (Ingrid Guimaraes)
Poznata osoba s vojskom obožavatelja. Ekstravagantna je glumica koja žari i pali društvenim mrežama. Egocentrična i svadljiva. Ali u biti je osjećajna i nesigurna. U usputnoj je vezi s Marcosom (Romulo Estrela) u Búziosu. Predlaže mu da objavi njezinu biografiju. S obzirom na to da se voli hvastati, jedva čeka da iznese svoje najskrivenije tajne na stranicama knjige.
Esther (Patricia Costa)
Palomina prijateljica (Grazi Massafera), plesačica sambe. Vodi krojački tim škole sambe u četvrti Bom Sucesso.

Fotografije

Život vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenjaŽivot vrijedan življenja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Moderna Porodica (2009)

    image
    Ova parodija na dokumentarističke sitkome beleži neuobičajeno srodstvo proširene porodice Pričet, u koju spadaju patrijarhalni Džej (Ed O’Nil), njegova mlada žena...
  • Dr Martin (2004)

    image
    Dr Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni hirurg, oboleo je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti hirurgiju. Dobija mesto...
  • Ella Schön (2018)

    image
    Ella, Asperger's autist, prospective lawyer, analytical and ruthlessly honest. The other: Christina, single parent, cafe owner, chaotic and intuitive. The lives...
  • Život prema Džimu (2001)

    image
    Džim (Džejms Beluši) i Čeril (Kortni Torn Smit) savršen su američki par iz srednje klase. U sretnom su braku, žive u kući u predgrađu sa dve prekrasne, ali glasne...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.