U ovoj neobično potresnoj, fascinantnoj seriji hollywoodska legenda i aktivist za ljudska prava Samuel L. Jackson vodi nas na snažno i osobno putovanje svijetom otkrivajući priče o patnji i pohlepi, otporu, postignućima i nadi dok istražujemo četiri stoljeća ropstva.
Uz istraživačke novinare Simchu Jacobovicija i Afua Hirscha, Jackson razotkriva povijest ropstva a mi otkrivamo potpuno nove uvide i gledišta, kao i kulturu koja je ostala iza nje i njezino nasljeđe u suvremenoj globalnoj kulturi.
Svjedoci smo znanstvenih otkrića, istražujemo obiteljske tragedije i učimo bogatu, živopisnu povijest ljudi kojima je trgovano dok učimo o dubokim nepravdama, gubicima i patnjama koje je prouzročila trgovina robovima. Ovo je bitan pogled, sjajno napravljen i kritično važan.

Bilo je na kanalima:

ZDFinfo  

PREPORUKE
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Ratne fabrike (2019)

    image
    Nevažno koliko vojnika imate, koliko su vam pametni generali ili kakva vam je strategija, nećete pobediti u ratu ako nemate dovoljno metaka, aviona i hrane. II...
  • Staro srpsko pisano nasleđe

    image
  • Moravska Srbija

    image
    Kulturno-umetnički program premijerno počinje sa emitovanjem dokumentarnog serijala "Moravska Srbija". Svake srede, od 13. marta na Drugom programu, u terminu od...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.