'Zakon ljubavi' je serija o dvije zagrebačke obitelji, Perković i Nardelli, čije su pozicije u društvu i financijsko stanje slični, ali moralni stavovi i stil života suprotni. Serija paralelno prati svijet mladih likova smještenih u vilu Perkovićevih, njihove odnose s ostalim likovima, te sukobe obitelji, spletke i rasplete. Postoje i dva profesionalna svijeta; glumački, čiji je centar Akademija, te zanimljiv proces stvaranja zvijezda, nastanka predstava, te odnosa profesora i studenata. Suprotno je pravni svijet, u kojemu se preko Perkovićevog ureda stiče uvid u zanimljive slučajeve različitog profila, kao i političko-poslovne zakulisne igre. Raspad nekad dva zlatna zagrebačka para, Maja Lene i Petra Perkovića, te Lucije i Mateja Nardelli, otkopat će i davno zakopanu ratnu sjekiru između Ignjata Nardellija i Zvonka Perkovića.

'Zakon ljubavi' je serija o dvije zagrebačke obitelji, Perković i Nardelli, čije su pozicije u društvu i financijsko stanje slični, ali moralni stavovi i stil života suprotni.
Serija paralelno prati svijet mladih likova smještenih u vilu Perkovićevih, njihove odnose s ostalim likovima, te sukobe obitelji, spletke i rasplete.
Postoje i dva profesionalna svijeta; glumački, čiji je centar Akademija, te zanimljiv proces stvaranja zvijezda, nastanka predstava, te odnosa profesora i studenata. Suprotno je pravni svijet, u kojemu se preko Perkovićevog ureda stiče uvid u zanimljive slučajeve različitog profila, kao i političko-poslovne zakulisne igre.

O radnji:
Dvije glavne obitelji povezuje brak između Petra Perkovića (30), starijeg djeteta u obitelji Perković, pripadnika tipične zlatne mladeži, čiji je glavni problem što više nije baš toliko mlad, te Maja Lene Nardelli Perković (30), izuzetno uspješne mlade odvjetnice, koja je postala partnerica u odvjetničkom uredu Petrovog oca Zvonimira Perkovića (55), najpoznatijeg zagrebačkog odvjetnika s neupitnim političko-društvenim vezama, ali upitnim moralom.

Ukratko, Perković je čovjek koji se zna naći na pravom mjestu, poslove dobiva svojom pozicijom i političkim vezama, a pravni dio posla odrađuju odvjetnici u uredu, ponajprije Maja Lena. Za razliku od njega, ali i njegovog sina, kojeg je upoznala još za vrijeme studija na Pravnom fakultetu, Maja Lena je sposobna, talentirana i vrlo radišna odvjetnica koja Perkovića prati na svim važnijim raspravama, rješava sve komplicirane slučajeve koje on ne uspijeva srediti svojom vrstom “nagodbe”. Ona odvjetničkom uredu Perković donosi elitizam, profesionalnost i znanje.
Za razliku od nje, inteligentan, ali nesposoban razmaženi sin Petar nema nikakvu potrebu napredovati, dapače od posla i karijere draže mu je pijančevanje i lumpovanje, te se doslovno može podičiti jedino time što u njegove ruke dolaze slučajevi javnih osoba, u smislu klevete i slično, kao i zastupanja glumaca. Ukratko, nešto što njemu diže rejting među prijateljima, ali uredu ne donosi novac.
Upravo na taj način upoznao je i svoju ljubavnicu, Luciju (28), jednu od najvećih glumačkih zvijezda u Hrvatskoj. Prava ironija sudbine (i jedan od prvih zapleta u seriji) leži u tome što je Lucija žena Maja Leninog brata, Mateja Nardellija (30). Njihov brak je posljedica velike ljubavi još iz doba Akademije, a sve što su u međuvremenu radili zajedno postiglo je neviđen uspjeh i odmah postalo hitom. Dok je Lucija u kasnim dvadesetima zarađivala novac i stvarala ime glumeći u televizijskim serijama, Matej se orijentirao na male, ali elitne kazališne projekte,te postao redovni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Na početku serije, njih se dvoje pripremaju za veliku kazališnu premijeru djela Miroslava Krleže, u kojoj ona glumi jednu od glavnih uloga, najavljenoj kao njezin bombastičan povratak kazalištu. Međutim, Lucija je očito zasićena životom i snimanjima, te na probe dolazi nezainteresirana ili uopće ne dolazi. Neosporno je kako Matej voli svoju ženu, ali je i očit jaz između njih.

Zvonimir i Neva Perković, domaćica, “uzorna” žena i majka, imaju i mlađu kćer Unu, tipično dijete koje su roditelji dobili “slučajno”, odnosno, pod stare dane. Una je lijepa i inteligentna, ali razmažena i snob, nekoliko je godina radila kao model i manekenka, svidio joj se showbusiness, te je poželjela postati glumica.
Živi sama u kući koju su njezini roditelji darovali Maja Leni i Petru kao vjenčani dar, a koju je Maja Lena s gnušanjem odbila kao preveliku za njih dvoje, par bez djece. Una se “velikodušno” ponudila da živi u kući koja je impozantna, s mnoštvom soba i bazenom, te koja će vrlo brzo, igrom slučaja, postati domom svih glavnih aktera mlađe generacije. Una se na početku serije nada kako će pomoću “obiteljskih” veza, tj. Mateja, upisati Akademiju. S obzirom na činjenicu da će se njegov brak vrlo brzo nakon početka serije i javno raspasti, a Una neće uspjeti proći na prvom prijamnom, ona će u aferi s njim vidjeti šansu da se realizira kao glumica.

Istovremeno, ambicije za upis na glumu ima i Klara (18), djevojka koja dolazi iz manjeg mjesta u Hrvatskoj, izuzetno lijepa i jednostavna, ali talentirana.
Nakon što Maja Lena u prvoj epizodi igrom slučaja sazna za prijevaru svog supruga, kao dio svoje osvete njemu, odluči iznajmiti njihovu zajedničku kuću u kojoj živi Una za vrlo mali novac, te useliti mahom studente, računajući na njihove razularene tulume i probleme s financijama, znajući kako je na to Petar itekako osjetljiv. Una, pak, cijelo vrijeme pokriva svog brata i njegovu ljubavnicu, te nema nikakav problem s tim da Lucija i Petar povremeno koriste njezin dom kao mjesto gdje se sastaju. U kuću se, osim Une koja razočarana rezultatima prijamnog ostaje unutra, useljava i Klara koja samom činjenicom da je prošla na prijamnom, postaje Unina najveća suparnica. Njihovi su sustanari i Domagoj, student kamere na Akademiji, predmet požude zbog svog seksipila i šarma, ali od sudbonosnog susreta zaljubljen u Klaru, i Ivor, njegov najbolji prijatelj, koji putem raznih veza uspijeva upisati produkciju, ali je zapravo razmaženo derište. On je dečko koji će upasti u sve moguće probleme, a ponekad ih i sam proizvesti, jer je sklon alkoholu, brzim autima i neradu. Osim njih, u kuću useljava i Stella, Maja Lenina mlada asistentica i pripravnica u odvjetničkom uredu Perković.

Raspad nekad dva zlatna zagrebačka para, Maja Lene i Petra Perkovića, te Lucije i Mateja Nardelli, otkopat će i davno zakopanu ratnu sjekiru između Ignjata Nardellija i Zvonka Perkovića.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.