'Zakon ljubavi' je serija o dvije zagrebačke obitelji, Perković i Nardelli, čije su pozicije u društvu i financijsko stanje slični, ali moralni stavovi i stil života suprotni. Serija paralelno prati svijet mladih likova smještenih u vilu Perkovićevih, njihove odnose s ostalim likovima, te sukobe obitelji, spletke i rasplete. Postoje i dva profesionalna svijeta; glumački, čiji je centar Akademija, te zanimljiv proces stvaranja zvijezda, nastanka predstava, te odnosa profesora i studenata. Suprotno je pravni svijet, u kojemu se preko Perkovićevog ureda stiče uvid u zanimljive slučajeve različitog profila, kao i političko-poslovne zakulisne igre. Raspad nekad dva zlatna zagrebačka para, Maja Lene i Petra Perkovića, te Lucije i Mateja Nardelli, otkopat će i davno zakopanu ratnu sjekiru između Ignjata Nardellija i Zvonka Perkovića.

'Zakon ljubavi' je serija o dvije zagrebačke obitelji, Perković i Nardelli, čije su pozicije u društvu i financijsko stanje slični, ali moralni stavovi i stil života suprotni.
Serija paralelno prati svijet mladih likova smještenih u vilu Perkovićevih, njihove odnose s ostalim likovima, te sukobe obitelji, spletke i rasplete.
Postoje i dva profesionalna svijeta; glumački, čiji je centar Akademija, te zanimljiv proces stvaranja zvijezda, nastanka predstava, te odnosa profesora i studenata. Suprotno je pravni svijet, u kojemu se preko Perkovićevog ureda stiče uvid u zanimljive slučajeve različitog profila, kao i političko-poslovne zakulisne igre.

O radnji:
Dvije glavne obitelji povezuje brak između Petra Perkovića (30), starijeg djeteta u obitelji Perković, pripadnika tipične zlatne mladeži, čiji je glavni problem što više nije baš toliko mlad, te Maja Lene Nardelli Perković (30), izuzetno uspješne mlade odvjetnice, koja je postala partnerica u odvjetničkom uredu Petrovog oca Zvonimira Perkovića (55), najpoznatijeg zagrebačkog odvjetnika s neupitnim političko-društvenim vezama, ali upitnim moralom.

Ukratko, Perković je čovjek koji se zna naći na pravom mjestu, poslove dobiva svojom pozicijom i političkim vezama, a pravni dio posla odrađuju odvjetnici u uredu, ponajprije Maja Lena. Za razliku od njega, ali i njegovog sina, kojeg je upoznala još za vrijeme studija na Pravnom fakultetu, Maja Lena je sposobna, talentirana i vrlo radišna odvjetnica koja Perkovića prati na svim važnijim raspravama, rješava sve komplicirane slučajeve koje on ne uspijeva srediti svojom vrstom “nagodbe”. Ona odvjetničkom uredu Perković donosi elitizam, profesionalnost i znanje.
Za razliku od nje, inteligentan, ali nesposoban razmaženi sin Petar nema nikakvu potrebu napredovati, dapače od posla i karijere draže mu je pijančevanje i lumpovanje, te se doslovno može podičiti jedino time što u njegove ruke dolaze slučajevi javnih osoba, u smislu klevete i slično, kao i zastupanja glumaca. Ukratko, nešto što njemu diže rejting među prijateljima, ali uredu ne donosi novac.
Upravo na taj način upoznao je i svoju ljubavnicu, Luciju (28), jednu od najvećih glumačkih zvijezda u Hrvatskoj. Prava ironija sudbine (i jedan od prvih zapleta u seriji) leži u tome što je Lucija žena Maja Leninog brata, Mateja Nardellija (30). Njihov brak je posljedica velike ljubavi još iz doba Akademije, a sve što su u međuvremenu radili zajedno postiglo je neviđen uspjeh i odmah postalo hitom. Dok je Lucija u kasnim dvadesetima zarađivala novac i stvarala ime glumeći u televizijskim serijama, Matej se orijentirao na male, ali elitne kazališne projekte,te postao redovni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Na početku serije, njih se dvoje pripremaju za veliku kazališnu premijeru djela Miroslava Krleže, u kojoj ona glumi jednu od glavnih uloga, najavljenoj kao njezin bombastičan povratak kazalištu. Međutim, Lucija je očito zasićena životom i snimanjima, te na probe dolazi nezainteresirana ili uopće ne dolazi. Neosporno je kako Matej voli svoju ženu, ali je i očit jaz između njih.

Zvonimir i Neva Perković, domaćica, “uzorna” žena i majka, imaju i mlađu kćer Unu, tipično dijete koje su roditelji dobili “slučajno”, odnosno, pod stare dane. Una je lijepa i inteligentna, ali razmažena i snob, nekoliko je godina radila kao model i manekenka, svidio joj se showbusiness, te je poželjela postati glumica.
Živi sama u kući koju su njezini roditelji darovali Maja Leni i Petru kao vjenčani dar, a koju je Maja Lena s gnušanjem odbila kao preveliku za njih dvoje, par bez djece. Una se “velikodušno” ponudila da živi u kući koja je impozantna, s mnoštvom soba i bazenom, te koja će vrlo brzo, igrom slučaja, postati domom svih glavnih aktera mlađe generacije. Una se na početku serije nada kako će pomoću “obiteljskih” veza, tj. Mateja, upisati Akademiju. S obzirom na činjenicu da će se njegov brak vrlo brzo nakon početka serije i javno raspasti, a Una neće uspjeti proći na prvom prijamnom, ona će u aferi s njim vidjeti šansu da se realizira kao glumica.

Istovremeno, ambicije za upis na glumu ima i Klara (18), djevojka koja dolazi iz manjeg mjesta u Hrvatskoj, izuzetno lijepa i jednostavna, ali talentirana.
Nakon što Maja Lena u prvoj epizodi igrom slučaja sazna za prijevaru svog supruga, kao dio svoje osvete njemu, odluči iznajmiti njihovu zajedničku kuću u kojoj živi Una za vrlo mali novac, te useliti mahom studente, računajući na njihove razularene tulume i probleme s financijama, znajući kako je na to Petar itekako osjetljiv. Una, pak, cijelo vrijeme pokriva svog brata i njegovu ljubavnicu, te nema nikakav problem s tim da Lucija i Petar povremeno koriste njezin dom kao mjesto gdje se sastaju. U kuću se, osim Une koja razočarana rezultatima prijamnog ostaje unutra, useljava i Klara koja samom činjenicom da je prošla na prijamnom, postaje Unina najveća suparnica. Njihovi su sustanari i Domagoj, student kamere na Akademiji, predmet požude zbog svog seksipila i šarma, ali od sudbonosnog susreta zaljubljen u Klaru, i Ivor, njegov najbolji prijatelj, koji putem raznih veza uspijeva upisati produkciju, ali je zapravo razmaženo derište. On je dečko koji će upasti u sve moguće probleme, a ponekad ih i sam proizvesti, jer je sklon alkoholu, brzim autima i neradu. Osim njih, u kuću useljava i Stella, Maja Lenina mlada asistentica i pripravnica u odvjetničkom uredu Perković.

Raspad nekad dva zlatna zagrebačka para, Maja Lene i Petra Perkovića, te Lucije i Mateja Nardelli, otkopat će i davno zakopanu ratnu sjekiru između Ignjata Nardellija i Zvonka Perkovića.

Bilo je na kanalima:

PINK Film  RTV HIT  O Kanal  PINK EXTRA  NOVA TV  PINK  HTV1  

PREPORUKE
 • Mala supruga

  image
 • Tajne (2013)

  image
  Televizijska dramska serija ‘Tajne’ bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava...
 • Fatalna ljubav (2014)

  image
  Reinа Ortiz je skromnа krojаčicа, kojа sаnjа o venčаnju iz bаjke, bаš onаkvom kаkvo obično imаju njene klijentkinje. Sа druge strаne, Nikolаs Nunjez je rаdnik nа...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.