Serija je nastala adaptacijom romana Vedata Turkalija te progovara o životu nevine djevojke, njezinoj velikoj tragediji i okolini koja ju ne razumije. Ekranizacija ove serije odgovara na pitanja može li se gorka prošlost izbrisati, može li ljubav pobijediti, i na kraju može li se izgubljena čast vratiti... Od producenta Kerema Çataya stiže potresna priča o prelijepoj Fatmagul (Beren Saat) čiji se život okrene naopako kada je bogati i razuzdani mladići višestruko siluju. Odgojena u malom turističkom mjestu Cesme u zapadnoj Turskoj, Fatmagul ne nailazi na podršku okoline, a dodatan udarac zadaje joj njen ogorčeni zaručnik Mustafa (Fırat Çelik) koji je zbog izgubljene časti ostavlja.
Fatmagul (Beren Saat) je nevina i prelijepa djevojka koja se uskoro treba udati za mladića skromnog podrijetla Mustafu (Firat Celik). Fatmagul obožava Mustafu te ne može dočekati završetak njihove kuće koju gradi, kao ni činjenicu da više neće morati živjeti sa svojom šogoricom koja vrši pritisak na nju i njenog brata. No nažalost, život je Fatmagul namijenio drugačiju i mnogo težu sudbinu. Nakon što ‘zapne za oko’ nekolicini razuzdanih bogataša Fatmagul ni ne sluti da će joj upravo oni ‘skrojiti’ gorku budućnost koja slijedi.
Fatmagul je i u djetinjstvu bila tiha, svi su naviknuli na njezinu šutnju, a
Mustafa se ne odvažuje ni dotaknuti je te ne može dočekati brak u kojem će zajedno sa svojom odabranicom živjeti i odgajati djecu. Fatmagul do sada nije imala ništa što bi joj pripadalo, pa pomaže Mustafi i strpljivo se priprema za život koji će biti samo njezin. Kerim (Engin Akyurek) je iz obližnjeg sela, a otac mu je napustio majku zbog druge žene. Kad majka nije mogla prihvatiti novonastalu situaciju počinila je samoubojstvo te je ostao sasvim sam. Za njega se pobrinula lokalna iscjeliteljica koju zovu Babica, vlasnica velike parcele kraj mora na koju su bacili oko bogataši Rešat i Rifat Jašaran. Kerim radi u željezari, a ljeti željno iščekuje svoje prijatelje iz osnovne škole, bogate Selima (Engin Ozturk) i Erdogana Jašarana (Kaan Tasaner) te Vurala (Bugra Gulsoy). Dok su bili djeca, među njima se nije osjećala klasna razlika, no kako odrastaju, jaz među njima raste. Put četvorice prijatelja, koji su zbog Selimovih zaruka jedne noći pili do jutra, presiječe se s Fatmagulinim, koja je izišla kako bi zaručnika otpratila na more. Razulareni mladići u šali počnu zadirkivati Fatmagul no pod utjecajem pića i opijata na kraju nesretnu djevojku siluju. Jutro nakon, unesrećenu i zlostavljanu Fatmagul pronalaze poluživu na plaži te je smještaju u bolnicu. Kada djevojka dođe k svijesti mora se suočiti s gubitkom časti i nevinosti.
No prava tragedija za Fatmagul počinje onda kada je se, nad bolničkom posteljom, njen zaručnik Mustafa, zbog toga što je 'obešćašćena', odrekne. Fatmagulinim nedaćama tu ne dolazi kraj. Kako bi zataškali silovanje moćni bogataši potplate Fatmagulinu šogoricu da zataška zločin. Kerim zbog srama i pod Jašaranovim pritiskom popušta te je prisiljen oženiti se s Fatmagul. Zajedno sa svojom obitelji i novim suprugom djevojka odlazi iz rodnog kraja u veliki Istanbul, jer za nju više nema mjesta u maloj sredini. Suočen s vlastitom sramotom zbog silovanja zaručnice Mustafa shvaća kako ništa ne može nadomjestiti ljubav koju je osjećao prema Fatmagul. Ustrajan u svojoj odluci odlazi u Istanbul kako bi se osvetio…

O GLAVNOJ GLUMICI
Beren Saat, hrvatskoj publici poznatija je kao Bihter iz ‘Strasti Orijenta’. No upravo zbog uloge Fatmagul ova glumica je dobila angažman u filmu priznatog iranskog redatelja Bahmana Ghobadija ('Turtles Can Fly') u kojemu će glumiti s Monicom Belluci. Beren Saat često svrstavaju među najljepše turske glumice, prošle godine proglašena je viceprvakinjom ljepote iza Tube Buyukustun ('Asi'). Glumica je zaigrala u filmu 'Pains of Autumn' s trenutno najpopularnijim turskim glumcem Muratom Yildirimom. U tom filmu utjelovila je Elenu, grčku prostitutku.
Lijepa Beren je rođena 1984. godine u Ankari. Studirala je na sveučilištu Bilkent, a za ulogu fatalne Bihter u ‘Strastima Orijenta’ osvojila je nagradu 'Beykent University' za najbolju tursku glumicu. Beren govori engleski i španjolski jezik. Zajedno s Kivancem Tatlitugom posudila je glas turskoj verziji crtanog filma ‘Toy Story 3’. U jednom od rijetkih intervjua Beren je priznala kako su joj omiljeni glumci Mel Gibson i Julija Roberts. Osim glume Beren voli plesati i fotografirati, a povremeno igra tenis. Beren je hodala s Tubinim bivšim dečkom glumcem Bülentom İnalom. Beren je prošle godine osvojila nagradu ‘Style’ turskog izdanja časopisa Elle.


FATMAGUL
Mlada seoska djevojka Fatmagul živi s previše naivnim starijim bratom Rahmijem i šogoricom Mukades. Dijeli sobu s voljenim nećakom Muratom. Cijelo je vrijeme izložena razornom pritisku šogorice koja na Fatmagul iskaljuje bijes zbog vlastite nesreće. Ona je tiha, strpljiva i poslušna djevojka. Katkada pomaže šogorici i bratu u malom pogonu za proizvodnju sira koji posjeduju. Čeka dan kada će se udati za zaručnika Mustafu. Podnosi šogoricu maštajući o danu kada će imati vlastitu kuću i krevet koji će biti samo njezin. Do danas je Fatmagul uvijek pomagala drugima, a nitko nikada nije ništa učinio za nju, ali sada Mustafa vlastitim rukama gradi kuću u kojoj će zajedno živjeti nakon vjenčanja. Mustafa je njezina ljubav iz djetinjstva. Fatmagul voli Mustafu otkad zna za sebe. Mustafina joj je ljubav najljepše što ima u životu. Kada je siluju četvorica, za Fatmagul počinje noćna mora koja nema kraja. Fatmagul se slomi kada joj Mustafa okrene leđa, a onda je prisile da se uda za jednog od zlostavljača.

KERIM
Kerim je kao dječak ostao bez roditelja. Kada je njegov otac napustio majku, a majka počinila samoubojstvo, ostao je siroče. Prihvatila ga je njihova susjeda Babica i prigrlila ga kao vlastito dijete. Ni trenutka se nije odvajala od njega. Kerim je završio gimnaziju i nije ni pomišljao na fakultet kako bi što prije mogao početi zarađivati za život. Radi u željezariji. Razumije se u more i ribolov, kao i ostali lokalni mladići. I Kerim je tih, miran i pristojan mladić kojega okolina voli. Unatoč ljetnim ljubavima koje je doživio s turistkinjama koje dolaze u mjesto, do danas nije imao pravu vezu. Nema velikih snova ni velikih očekivanja u životu. Nikada nije razmišljao o tome da napusti mjesto. Kerimova je trauma samoubojstvo njegove majke. Kada dođu njegovi prijatelji koji su cijelu zimu daleko, Kerimov život oživi i poprimi novu boju. Dok s njima provodi vrijeme, kao da se vraća u djetinjstvo. On je mladić koji drži do svojih vrijednosti. Prijateljstvo mu je vrlo važno. Kerim se pristaje oženiti s Fatmagul. No osjećaj krivnje, kao ni Mustafin golemi bijes, nikada ga neće prestati progoniti.

MUSTAFA
Fatmagulin zaručnik koji za život zarađuje ribolovom. Trenutačno živi s majkom Halide i ocem Eminom. Priprema kuću kako bi se što prije mogao oženiti s Fatmagul. Vlastitim rukama zabija svaki čavao njihova budućega zajedničkog života. Želi se pobrinuti da sve bude besprijekorno kako Fatmagulina šogorica Mukades, koja je ljubomorna na njezinu sreću, ne bi predstavljala zapreku. Jako mu teško pada odlaziti u ribolov i danima biti odvojen od Fatmagul. Kada razdvojenost završi i ponovno se nađu, potiskuje čežnju i ne usuđuje se ni dotaknuti Fatmagul.
Dok obitelj Jašaran u strahu od Mustafina bijesa traži način da ga smiri, Mustafi nije ni na kraj pameti da će se s vremenom pretvoriti u njihovu igračku. Zna samo jedno - da će do kraja života progoniti Fatmagul i Kerima.

RAHMI
Rahmi je Fatmagulin pretjerano naivan stariji brat. Katkad je djetinjast. Rahmi je osoba koja uvijek i svemu pristupa sa smiješkom. Vodi pogon za preradu mlijeka sa ženom Mukades. Ima sina Murata. Fatmagul je njegova jedina sestrica. Nakon što je izgubio majku i oca on se pobrinuo za Fatmagul koliko je mogao.

MUKADES
Prisilno udana za Rahmija, majka jednoga djeteta. Mukades je nezadovoljna što ne može živjeti život kojemu se nadala, pa ljubomorno promatra Fatmagulinu ljepotu i njezinu sreću s Mustafom. Zbog toga stalno radi pritisak na Fatmagul, stalno puni glavu Mustafi i huška ga protiv sestre. Mukades je ambiciozna i strastvena žena. Jako joj smeta što život živi kao osuđenica. To nikada nije bio njezin san.

BABICA
Pravo joj je ime Merjem. Ona je mjesna iscjeliteljica, mlada žena koju svi vole i cijene. Ona je Kerimova zaštitnica. Podrijetlom je s Krete. Njezina se majka doselila u mjesto u doba razmjene stanovništva i tada dobila veliku parcelu koja je sada proglašena građevinskim zemljištem. Sada parcela pripada Babici. Ona zna da je Rešat Jašaran bacio oko na parcelu, ali ne namjerava mu popustiti.

REŠAT JAŠARAN
Bogat poslovni čovjek koji i dalje ima velike posjede u mjestu u kojemu je rođen i odrastao. Poslovni mu je partner brat Rifat. Oni su vlasnici velike građevinske tvrtke. Već dugo žive u Istanbulu, ali nikada nisu prekinuli veze s rodnim krajem. I dalje je najutjecajnija osoba u kraju. Ljeta provode na svojoj farmi u rodnome mjestu.
Rešat je čovjek neograničene ambicije. Nikada nije oklijevao gaziti po ljudima kako bi postigao moć. Iako mu smetaju dokoličarenje i nepodopštine jedinog sina Selima, gaji nade u njega. Već mu je dao udio u tvrtki, želi da zapne za posao. Želi udružiti snage sa sinom. Zbog toga isključuje sina svoga brata, Erdogana.

SELIM
Jedini sin Rešata i Perihan Jašaran. I on je svoje djetinjstvo proveo u mjestu. Nakon toga je završio srednju školu i diplomirao na privatnom sveučilištu u Istanbulu. Leđa mu čuva sva snaga njegova oca, pa se zbog toga nimalo ne brine za svoju budućnost. Život ne doživljava previše ozbiljno, no ipak se suzdržava pred ocem. Iako se trudi sakriti svoje nepodopštine sa ženama, s obzirom na to da je eksponiran mladić, u tisku često izlaze vijesti o njemu. Selim koristi sve što mu otac može pružiti. Njegova buduća zaručnica Meltem kći je zastupnika u parlamentu. Selim je zapravo protiv braka, ali zna koliko njegov otac želi taj brak, pa se morao pokoriti. S druge strane ne ustručava se i dalje potajno zabavljati sa ženama.

ERDOGAN
Sin jedinac Rifata i Hilmije Jašaran. Rešatov nećak i Selimov rođak. I on s obitelji živi u Istanbulu. I on je imao isto obrazovanje kao i Selim. Za razliku od Selima, on radi u obiteljskoj tvrtki. Nije toliko ravnodušan kao Selim, ambiciozniji je. Zbog toga mu smeta stričevo ignoriranje i očeva šutnja. S vremena na vrijeme ne ustručava se to i reći. Želi da se tolerancija koja se gaji prema Selimu pokaže i njemu. Iako se izvana čini kao da se dobro slažu, Erdogan je iz dna duše bijesan na Selima. Kada igra koju je Erdogan započeo za Fatmagul završi katastrofalno, i on će osjetiti svoj dio posljedica.

VURAL
Sin direktora katastarskog ureda, Šemsija. I on je Kerimov, Selimov i Erdoganov prijatelj iz djetinjstva. Živi u Istanbulu kao i Selim i Erdogan te koristi sve što mu njegova bogata obitelj može priuštiti. Nešto je osjećajniji od Selima i Erdogana. Osjetljiviji je te je zbog toga bliži Kerimu.

Bilo je na kanalima:

RTL Gold  O Kanal  TV Alfa  Prva World  Planet TV SI  Prva  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Katie Fforde (2010)

    image
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.