Obitelj Espinosa de los Monteros je ugledna obitelj iz provincije. Dvije sestre i njihov brat uživaju veliki ugled, no prošlost ove obitelji krije mnoge tajne. Priča počinje kada Javier Espinosa sa svojom suprugom Sagrario otputovatuje u Mexico kako bi prisustovao vjenčanju njene prijateljice. Njihova kćerka Paloma nesretna je jer mora ostati na čuvanju kod svojih teta, Carlote i Macarene. Na vjenčanju Javier upoznaje mladoženju Cristobala koji ostane u šoku kada sazna njegovo prezime. Cristobal odmah odluči naprasno otkazati vjenčanje. Želeći popričati s Javierom Cristobal zakasni te sazna kako su on i njegova supruga na putu kući poginuli u prometnoj nesreći. Shrvan Cristobal se odaje alkoholu misleći kako će svoju tajnu ponijeti u grob.

S druge strane u provinciji malena Paloma očajava zbog smrti roditelja, ali i zbog stroge i zle tete Carlote koja je neprestano krivi radi njihove pogibelji. Nakon niza godina tetina ugnjetavanja Paloma izrasta u lijepu djevojku koja se stalno bori s teškim i zahtjevnim odgojnim metodama zle Carlote. Jedinu utjehu pronalazi u teti Macareni koja je i sama žrtva svoje sestre. Carlota je mlađu sestru Macarenu odlučila totalno podčiniti i to kada joj je prije mnogo godina oduzela ljubav njezinog života, Cristobala. Boreći se s duhovima prošlosti Macarena nastoji Palomi olakšati život s autoritativnom tetom, a u Palominom životu se pojavi još jedna veoma važna osoba, Romina. Dvije prijateljice počnu dijeliti i dobro i zlo, a unatoč istom obrazovanju i brižnom odgoju majke, Romina odrasta u djevojku koja je čista suprotnost Palomi. Romina postaje koketna djevojka koja zbog toga što ju je napustio otac priseže zakletvu da nikada više neće biti ostavljena.

No sudbina se poigrala te napisala scenarij nepogodan za Rominu. Naime njen mladić Emiliano zagleda se u Palomu. Bijesna i jalna zbog njihove simpatije Romina krene putem koji razara sve i u ime ljubavi odluči spriječiti realizaciju prijateljičine i Emilianove ljubavi. Drugi scenarij koji je napisala sudbina tiče se Carlote kada se u provinciji nakon 20 godina pojavi Cristobal. Saznavši za Carlotine manipulacije i laži zbog kojeg je ostao odvojen od Macarene, Cristobal se odluči osvetiti. Nakon još jedne životne tragedije Cristobal saznaje tajnu koja će mu zauvijek promijeniti život, a povezuje ga s mladom Palomom. Boreći se za pravu ljubav, Paloma i Cristobal se sada moraju suočiti s pravim neprijateljima kako bi ih spriječili da upravo u ime ljubavi prestanu uništavati tuđe živote.

Telenovela 'U ime ljubavi' ispričat će priču o lokalnim običajima koji pokazuju pravu vrijednost i tradiciju Meksika. Radnja je smještena u provinciji u kojoj su se u prošlosti i sadašnjosti dogodile dvije slične priče isprepletene sudbinom te odgovaraju na pitanje što su sve u stanju ljudi napraviti za ljubav i u njeno ime. Priča o sestrama i najboljim prijateljicama te o njihovoj boli i usamljenosti nakon što su se zaljubile u istog muškarca na male ekrane donosi velika imena svog televizijskog žanra Victoriju Ruffo (Sirota mala bogatašica), Leticiju Calderón (Esmeralda) i Artura Penichea. Za ulogu Carlote u ovoj telenoveli Leticia Calderón je dobila nagradu Premios TVyNovelas za najbolju veteranku. 'U ime ljubavi' predstavlja i velike glumačke nade ovog žanra poput mladog Sebastiana Zuritea koji je osvojio nagradu Premios TVyNovelas za najboljeg debitanta ove godine.


CARLOTA (Leticia Calderón)
Carlota je žena koja uživa veliki ugled u svojoj lokalnoj zajednici. No zapravo ona je prava manipulatorica, koja je cijeli život posvetila uništavanju svoje sestre Macarene. Natjeravši je da misli kako je kriva za očevu smrt, Carlota je svojoj sestri nanijela veliku tugu i nesigurnost. Carlota je dominantna žena koja želi da Paloma postane još jedna njena životna marioneta, shvatit će kako svakog dohvati njegova pravda. Kao mlada Carlota je bila zaljubljena u Cristobala, a nakon što je on odabrao njenu sestru ona je učinila sve u svojoj moći kako bi zakopala njihovu ljubav. Carlota ne želi da itko bude sretan u ljubavi, s obzirom na to da ona nikada nije bila.

MACARENA (Victoria Ruffo)
Macarena je blaga i draga osoba kojoj je u potpunosti podčinjena Carloti. Uvjerena kako je kriva za očev infarkt, Macarena cijeli život pati za Cristobalom i djetetom kojeg je morala dati kako bi zaštitila obiteljsko ime. Za razliku od Carlote Macarena je istinska dobročiniteljica koja svim srcem pomaže ljudima u nevolji. Macarena je prema Palomi uvijek bila nježna te joj je uvijek bila oslonac u teškim trenucima. Paloma će upravo biti taj razlog koja će potaknuti Macarenu da se odvaži manipulaicijama svoje sestre.

CRISTOBAL (Arturo Peniche)
Rastrgan krivnjom iz prošlosti, Cristobal je većinu svog života bio uvjeren kako je Macarena počinila samoubojstvo radi njega. Iskupljenje je pronašao u božjoj službi, no duhovi prošlosti opet su se pojavili u njegovom životu. Nakon 20 godina Cristobal se vraća tamo gdje jedino ne želi te shvaća kako je žrtva lažljive manipulatorice Carlote. Iako ga je život ponovo ujedinio s Macarenom, Cristobal ostaje bez ljubavi svog života koja mu je podarila dijete. Sada Cristobal želi samo jedno - otkriti identitet svog djeteta te osvetiti se ženi koja mu je u ime ljubavi nanijela veliko zlo.

PALOMA (Allisson Lozz)
Paloma je bila vesela i dražesna dejvojčica koja je nakon pogibelji roditelj postala povučena i nesigurna. Njenu nesreću pojačala je teta Carlota koja joj svaki dan nastoji sve više zagorčati život. Nakon što se Paloma zaljubi u glazbenika Iñakija te se s njim zaruči Carlota ga nemilosrdno ubije te usadi u Palomu mišljenje da svi koje ona voli poginu. Osjećajući prema Emilianu veliku ljubav Paloma se boji to pokazati, jer smatra da njena ljubav sa sobom donosi i prokletstvo.

EMILIANO (Sebastián Zurita)
Emiliano je iskren, velikodušan, hrabar i zanimljiv mladić. Nakon što padne pod Rominine čari, Emiliano shvati kako je Paloma prava djevojka za njega. Unatoč tome što je otkrio kako Romina nema nikakvih kvaliteta Emiliano je prevelik kavalir te ne želi ostaviti Rominu koja se stalno koristi emocionalnim ucjenama. Iako je zaljuben u Palomu, Emiliano suzdržava svoje osjećaje, jer je ona zaljubljena u njegovog prijatelja Iñakija. Nakon Iñakijeve smrti, Emiliano prizna Palomi svoje osjećaje, no mlada djevojka ga odbije, jer ne želi izdati svoju taštu prijateljicu Rominu.

ROMINA (Altair Jarabo)
Romina je tašta i lijepa djevojka. U djetinjstvu nju i njenu majku Camilu napustio je otac. Odrastavši s pretjeranom majčinom pažnjom Romina je postala neodgovorna djevojka koja koketira sa svima. Upoznavši Palomu Romina je stekla prijateljicu za cijeli život. Iako joj Emiliano dečko Romina ne shvaća pravi pojam ljubavi te opsjednuta činjenicom kako je nitko ne smije ostaviti ona se služi manipulacijama i emotivnim ucjenama. Romina polako postaje ista kao i njoj najomraženija osoba - Carlota. Kada se Emiliano zagleda u Palomu, Romina zaboravlja prijateljstvo te Palomu shvaća kao svoju najveću rivalku.

Bilo je na kanalima:

RT Vojvodina 1  FOX Life  NOVA TV  

PREPORUKE
 • Dobri doktor (2017)

  utorak
  image
  Serija 'Good Doctor' američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji. Glavni lik je mladi kirurg Shaun...
 • Ponos Ratkajevih (2007)

  utorak
  image
  Radnja serije se odvija u najturbulentnijem razdoblju hrvatske i jugoslovenske istorije, u periodu od 1938. do 1948. godine, a prati život jedne plemićke hrvatske...
 • Gorski liječnik (2008)

  utorak
  image
  Njemačka serija GORSKI LIJEČNIK donosi uzbudljive pustolovine liječnika i gorskih spasavalaca koji u prekrasnim, ali i opasnim planinskim ambijentima priskaču u...
 • Doktor Haus (2004)

  utorak
  image
  Mizantrop, cinik, nekonformista i genije, Gregori Haus, vodi tim dijagnostičara u Priston-Plejnsboro bolnici u Nju Džersiju. Pacijenti koji stižu u bolnicu često...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.