Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ruska carica Katarina Velika razvija jedinstven i blizak odnos sa Grigorijem Potemkinom dok savladavaju neprijatelje i formiraju savremenu Rusiju.
„Katarina Velika“ je četvorodelna drama koja se bavi političkim i seksualnim intrigama na dvoru najmoćnije žene monarha u istoriji. Katarina (Helen Miren) je imala vrhovnu vlast u Rusiji gotovo polovinu 18. veka – odlučna, nezavisna, briljantno inteligentna i seksualno slobodna, predstavljala je definiciju savremene žene. Mini-serija prati Katarinu do kraja njene vladavine kroz strastvenu aferu s ruskim vojnim komandantom, Grigorijem Potemkinom (Džejson Klark). Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno venčaju i čuveni po svom bludu, razvili su jedinstven i blizak odnos, pobeđujući neprijatelje i formirajući Rusiju kakvu znamo danas.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.