Emisije iz "Palete kulturnog nasleđa" prikazuju značajne trenutke sa izložbi, promocija i događaja održanih u Galeriji Radio-televizije Srbije tokom prošle i ove godine. Svaka emisija je zapravo posebna priča o delu i bogatstvu životnog puta pojedinca kroz prizmu samog autora, stručnjaka i savremenika. Vrednost ovih dokumentarno-umetničkih zapisa je u čuvanju određenog trenutka od zaborava, a oni su istovremeno i podsticaj na razmišljanje o nasleđu koje nam je ostavljeno od strane umnih počivših i još uvek aktivnih stvaralaca.

Sve emisije kao zajedničku tačku kontakta imaju galerijske prostore u Takovskoj 10. Direktan povod za razgovore su izložbe umetnika i događaji oranizovani tokom proteklih meseci u RTS-u. Ciklus počinje emisijom "Pogled u Hram", snimanom tokom izložbe reljefnih ornamenata Hrama Svetog Save Nebojše Savovića Nesa i promocije knjige "Pogled u Hram" Dragomira Acovića; sledi "Mozaik izvornih svedočanstava" Aleksandra Boričića, a potom emitujemo razgovore povodom izložbi slikara Nebojše Đuranovića, vajara Velimira Karavelića, scenografa Živorada Žaka Kukića, Nedeljka Gvozdenovića, Antona Hutera, Pavla Vasića, Miloša Bajića, Jovana Sivačkog, Ratka Vulanovića i drugih.

Ukupno je pripremljeno 13 epizoda koje će se emitovati u prvom ciklusu.

Emitovanje na kanalima:

RTS Klasika  RTS3  

Sledeće epizode:

ponedeljak
22:19
Paleta kulturnog nasleđa- Proleće gudača
utorak
04:19
Paleta kulturnog nasleđa- Proleće gudača ®
utorak
10:19
Paleta kulturnog nasleđa- Proleće gudača ®
utorak
16:19
Paleta kulturnog nasleđa- Proleće gudača ®
25.4.24.
23:35
Paleta kulturnog nasleđa: Ta divna stvorenja

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.