Dobro došli u Smaragdni grad, eksperimentalno krilo zatvora Ozvald. Ustanovljen je sa unapred dogovorenim brojem rasnih i socio-demografskih pokazatelja da bi se utvrdilo da li zatvorenici mogu sami da reše sukobe među sobom.
Dobro došli u Smaragdni grad, eksperimentalnu jedinicu maksimalno čuvanog zatvora Ozvald, ili skraćeno Oz. Nadzornik je Tim Makmanus, a upravnik Leo Glin. U Smaragdnom gradu rehabilitacija zatvorenika je važnija od javne kazne. Koliko god da ste kao kriminalac ili ubica okrutni, bilo da unutra ostajete nekoliko godina ili doživotno, morate da igrate svoju ulogu. Jednom kad uđete, pažljivo birate svoje prijatelje. Svaka grupa – muslimani, Latinoamerikanci, Italijani, arijevci – čvrsto se drži zajedničkih prijatelja i teroriše zajedničke neprijatelje. Nemojte se smeškati. Nabavite oružje. Pronađite dobru stranu svake osobe... Ako budete uspeli. Ep. 1 U Smaragdnom gradu, eksperimentalnoj jedinici državnog zatvora Ozvald, upoznajemo neke od najrazličitijih zatvorenika koji žive unutar hijerarhije crnaca, Latinoamerikanaca, muslimana, Iraca, arijevaca i Sicilijanaca. Nema jasnog vođe – osim možda Karima Saida, muslimanskog pisca koji propoveda nenasilje i apstinenciju. Saidov dolazak ne sprečava eksplozivnog Dina Ortolanija da nervira sve ostale – što je navika koja mu je došla glave.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.