Nikita je osuđena na doživotnu kaznu, zbog teškog zločina koji nije počinila. Međutim, Nikita dobija drugu šansu – uslovnu slobodu koja podrazumeva stroga pravila, opasnost i intrige, kao nove metode opstanka. Od osuđenika na doživotnu robiju, ona postaje specijalni agent antiterorističke vladine ogranizacije koja se zove Odeljenje. Poverena na obuku suzdržanom mentoru Majklu, Nikita se ubrzo pretvara u opasnog tajnog agenta i savršeno oružje.
Okružena intrigama i nasiljem, ona hoda tankom linijom koja je drži u životu, istovremeno nastojeći da zadrži iskru koja je čini čovekom u svetu u kom jedan pogrešan potez znači smrt. Nakon što je sklonjena sa ulica na kojima je živela, Nikita shvata da je život kakav je poznavala zauvek iza nje. Suočena s ulogom okrutnog ubice, kakvom je smatraju njene nove kolege, ona koristi ubojite veštine i seksi izgled da bi izvršila zadatke. U suprotnom, postoji mogućnost da je se Odeljenje reši. Iako samouverena i hrabra, Nikitina saosećajnost i velikodušnost stalno su u sukobu s njenim poslom. Situaciju u kojoj se našla ne sme da otkrije nikome, ali uprkos tome želi da ostane svoja. Nikitin mentor i nadređeni, Majkl, ostaje zagonetka. Senzualan i mračan, on manipuliše Nikitom kako bi ciljevi Odeljenja bili ostvareni. Povremeno izgleda kao da mu je zaista stalo do nje. Bez obzira na privlačnost koju prema njoj oseća, njegova tajanstvena prošlost sprečava ga da nešto konkretno preduzme. Nikita je vrlo privržena Majklu, čak i fascinirana njime, međutim, ona to ne priznaje.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.