Gospodar džungle kreće u akciju u crtanoj seriji "Legenda o Tarzanu" s uzbudljivim pustolovinama i napetim akcijskim pothvatima vješto animiranim u studijima Walt Disney Television Animationa.
Tarzan će iskušati svoju dosjetljivost, hrabrost i sposobnost kao novi vođa obitelji gorila, ali i kao civilizirani muškarac uz bok ljubljene Jane u nizu komičnih nezgoda, nevjerojatnih otkrića i sjajnih, napetih pustolovina. Serija je snimljena prema besmrtnom pustolovnom klasiku Edgara Ricea Burroughsa Tarzan među majmunima. Nastavljajući priču Disneyeva filmskog hita iz 1999., Tarzan se vraća svojoj životinjskoj obitelji i preuzima veće odgovornosti kao nasljednik jakog i plemenitog Kerchaka. Kao gospodar džungle, ponešto zreliji Tarzan, uviđa da mora štititi i braniti ne samo životinje, nego i džunglu kojoj, kao i uvijek, prijeti čovjek. U nakani da nauči što više o ljudima i njihovim ambicijama najviše će mu pomoći neovisna Jane. Dok njoj Tarzan pomaže da zaboravi romantična očekivanja o životu u džungli, Jane ga poučava o prirodi ljudske dvoličnosti i inzistira da jede iz tanjura. Ponovno ćemo vidjeti brojne životinje, a među njima i dvije opasne crne pantere Nuru i Sheetu, zaigranog mladog pavijana Manua, te Flynta i Munga, šašave majmune. Likovi pune džunglu svojim smicalicama i nerijetko kompliciraju Tarzanov život i više nego što bi on to htio. Serija uvodi i nekoliko Burroghsovih originalnih likova, ali i stvarnih povijesnih ličnosti. Tako Tarzan upoznaje bahatu Queen La, mističnu vračaru okruženu svitom ljudi-leoparda.
Stvarajući seriju od 39 epizoda, osim zabave cilj njezinih producenata bio je nadahnuti mlade gledatelje da istražuju svijet koji ih okružuje, osjete uzbuđenje otkrića, shvate da je učenje pustolovina, ali i da im podignu svjesnost ekološke potrebe da budemo dobre sluge svog planeta.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.