Radnja serije je smještena u izmišljeni gradić u Connecticutu koji je pun umjetnika i sanjara. 'Gilomorice' je humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi u čijem su središtu Loreai i njezina 16-ogodišnja kći Rory.

Tvrdoglava Lorelai Gilmore je 32-ogodišnjakinja koja zajedno sa svojom kćeri tinejdžerkom Rory živi u Stars Hollowu u Connecticutu. No kada uzorna Rory svoje snove o upisu na Harvard zamijeni s ljubavnima, Loreai se vraća 16 godina unatrag te se mora prisjetiti kako je ona tada živjela. Lorelai (Graham) je oduvijek radila stvari po svome. Odrasla je u imućnoj obitelji, no umjesto uzorne djevojke postala je prava buntovnica koja je svojim roditeljima zadavala glavobolje. Zatrudnjela je sa samo 16 godina, a kako bi pokazala svojim roditeljima da može opstati i bez njih, otišla je iz roditeljskog doma. Od služavke postala je uspješna menadžerica u povijesnom Independence Inn-u koja mašta o pokretanju vlastitog posla sa svojom najboljom prijateljicom Sookie St. James, inače kulinarskom genijalkom.
Besprijekorna i uzorna Rory sušta je suprotnost svojoj majci. Rory ima velike snove o upisu na fakultet. Zajedno sa svojom prijateljicom Lane, Rory je odlična učenica srednje škole u Stars Hollowu. Lane je tipična američka tinjedžerica koja živi sa strogim tradicionalnim korejskim roditeljima. Naravno tu je i Dean u kojeg se plaha Rory zaljubi na prvi pogled. Iako joj je majka kao prijateljica, Rory odluči svoje osjećaje prema Deanu zadržati za sebe, što unese nemir u život vrckaste Loreai.

Kako Lorelai promatra izrastanje kćeri u ženu, mora se suočiti s nekoliko provokativnih pitanja. Kako će zadržati svoj status 'cool' mame dok se njezina kći suočava s klasičnim problemima odrastanja, a najviše je muči pitanje što će biti kada Rory odseli od nje. Uz sve te probleme Loreai se mora suočiti i sa svojim konzervativnim roditeljima Richardom (Herrmann) i Emily (Bishop). Nakon što je 16 godina uspješno izbjegavala majku, koja se voli u sve petljati, te potrebu za očevim novcem, Loreai mora konačno zakopati ratnu sjekiru između sebe i svojih roditelja. Uz sve to čini se kako se njena kći Rory odlično uklopila u Richardov i Emilyin svijet. Lorelai ima i poseban odnos sa zgodnim konobarom u kafiću Lukeom Danesom s kojim je u budućnosti očekuju mnoge stvari...Sve u svemu Lorelai i Rory kreću dalje u budućnost s neograničenom količinom kave u još jednu avanturu mame i kćeri Gilomorica.


LAUREN GRAHAM (Lorelai Gilmore)
Lauren Graham odrasla je u Sjevernoj Virginiji, a pohađala je Barnard College u New Yorku gdje je diplomirala engleski jezik. Kasnije je Lauren završila i studij glume, a 1995. godine se preselila u Los Angeles. Odigrala je mnogobrojne uloge među kojima su i one gostujuće u 'Seinfeldu' i seriji 'Treći kamenčić od sunca'. Tumačila je djevojku Keanua Reevesa u filmu 'Sweet November'. Njezin prvi izlet na veliki ekran bio je u trileru 'Nightwatch' u kojemu je glumila s Patriciom Arquette i Ewanom McGregorom. Glumila je i u filmu 'One True Thing'. Za ulogu Lorelai u 'Gilmoricama' Lauren je bila nominirana za Zlatni globus. Zanimljivo je kako je ova glumica 2003. godine otvorila svoju produkcijsku kuću naziva 'Good Game'.

ALEXIS BLEDEL (Rory Gilmore)
Alexis Bledel je na malom ekranu debitirala upravo s ulogom Rory u serije 'Gilmorice'. Ova prelijepa glumica rođena je u Houstonu te je prije glume bila model. Njeni roditelji ohrabrili su je da se učlani u obližnje kazalište kako bi pobijedila svoju sramežljivost. Glumila je u predstavama 'Our Town', 'Čarobnjak iz Oza' i 'Aladin'. Materinji jezik joj je španjolski, a engleski je tek naučila u školi. Ostvarila je ulogu u filmovima 'Sin city' i 'Vječni Tuckovi'.


NAGRADE
-2004. godine serija je osvojila Emmy
-2002.godine nominirana je za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice
-2005.i 2006. godina serija je osvojila nagradu Teen Choice u ukupno pet kategorija
-2001. godine osvojila je nagradu Young Artist- najbolja mlada glumica Elxis Bledel
-2002. godine osvojila nagradu Young Artist- najbolja sporedna mlada glumica Keiko Agena
-2001. godine serija je osvojila nagradu TCA za najbolji televizijski program
-serija je ukupno osvojila 15 nagrada ti 42 nominacije

Emitovanje na kanalima:

CoolTV  

Bilo je na kanalima:

Sixx  DIVA  Comedy Central UK  Prva TV CG  Prva Plus  ALFA TV  VOX  HTV2  PINK  HTV1  

Sledeće epizode:

danas
07:55
Gilmorice 2, ep. 17, dramska serija
danas
08:55
Gilmorice 2, ep. 18, dramska serija
Sutra
08:05
Gilmorice 2, ep. 18, dramska serija
Sutra
09:05
Gilmorice 2, ep. 19, dramska serija
nedelja
07:45
Gilmorice 2, ep. 19, dramska serija
nedelja
08:35
Gilmorice 2, ep. 20, dramska serija
ponedeljak
07:55
Gilmorice 2, ep. 20, dramska serija
ponedeljak
08:50
Gilmorice 2, ep. 21, dramska serija
utorak
07:55
Gilmorice 2, ep. 21, dramska serija
utorak
08:50
Gilmorice 2, ep. 22, dramska serija
3.4.24.
07:55
Gilmorice 2, ep. 22, dramska serija
3.4.24.
08:50
Gilmoreice 3, ep. 1
4.4.24.
07:55
Gilmoreice 3, ep. 1
4.4.24.
08:50
Gilmoreice 3, ep. 2
5.4.24.
07:55
Gilmoreice 3, ep. 2
5.4.24.
08:50
Gilmoreice 3, ep. 3
6.4.24.
07:50
Gilmorice 2, ep. 20, dramska serija
6.4.24.
08:50
Gilmoreice 3, ep. 4
7.4.24.
08:20
Gilmoreice 3, ep. 4
7.4.24.
09:10
Gilmoreice 3, ep. 5
PREPORUKE
  • Kako sam upoznao vašu majku (2005)

    image
    Bez nekog posebnog povoda ostarjeli Ted Mosby (Josh Radnor) jednog je dana posjeo kćer i sina kako bi im potanko ispričao niz događaja koji su prethodili...
  • Prijatelji (1994)

    image
    Upoznajte šestoro bliskih prijatelja koji žive u Njujorku i suočavaju se sa svim nesigurnostima i apsurdima zrelog doba. Ova britka, sofisticirana serija pruža...
  • Vampirski dnevnici (2009)

    image
    Ne znate sve o vampirima, baš kao ni Elena Gilbert, glavna junakinja izvrsne Warnerove serije. No Elena će saznati i više nego što je htjela kada se dvojica...
  • Hubert & Staller (2011)

    image
    A show about two police officers from Wolfsrathausen who sometimes work a bit differently.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.