U novoj britanskoj hit drami Fortitjud, koju mnogi porede sa Linčovim Tvin Piksom, upoznajemo niz živopisnih likova iz udaljenog mesta na Severnom polu koje će ubrzo preplaviti lavina intriga, prevara, korupcije i ubistva...
Serija Fortitjud je snimana uglavnom na Islandu uz pozamašan budžet od 25 miliona funti, a sjajnu glumačku ekipu koju čine Sofi Grobel (Ubistvo), Majkl Gambon (serijal filmova o Hariju Poteru), Stenli Tući (Igre gladi), Kristofer Eklston (Tor) i Ričard Dormer (Igra prestola) okupio je reditelj Sajmon Donald u intrigantnoj misteriji od 12 epizoda.
Fortitjud je fiktivni gradić od 713 stanovnika, mešanog stanovništva od Šveđana, Danaca, Islanđana i Laponaca, okružen devičanskom belinom večnog snega i ledenjaka. I polarnih medveda, u razmeri 3:1 prema ljudima. Mesto u koje pođeš ako želiš da nestaneš i pobegneš od ostatka sveta. Mesto predivne lepote divlje prirode, koja je istovremeno zadivljujuća i zastrašujuća…Priča prati guvernerku koja teškom mukom pokušava da od ovog rudarskog mesta načini glamurozno turističko odmaralište. Jedna nasilna smrt staće na put njenim ambicijama. U rešavanju ubistva lokalnom šefu policije pomagaće britanski detektiv, sličan Dejlu Kuperu iz Tvin Piksa.
Serija jeste proizvod fikcije, ali i plod temeljnog istraživanja, pošto je Fortitjud zasnovan na stvarnom mestu u Norveškoj koje se nalazi na kraju sveta. Tamo živi veoma malo ljudi, uglavnom naučnika i onih koji ne žele da budu integrisani deo društva… Sa jedinstvenom lokacijom, prelepom fotografijom i vanvremenskim predelima ledenog glečera, donosi nam izuzetno zanimljivu priču koja se polako gradi, komplikuje, razvija likove koji je nose, razvija njihove priče koje se pletu i imaju različite krajeve. Sa svakom epizodom prava istina ostaje vešto skrivena do samog finala, a serija se žanrovski menja u potpuno iznenađujućim smerovima od drame do horora...

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.